LEGENDE

Srđan Gojković Gile za "Avaz": Kako je propao rokenrol

Završavam živi album s grupom „Magic Bush“

Gile: Ne zadržava se mnogo na jednom mjestu. Arhiv

Piše: L. KARAHMET-PUJAGIĆ

5.10.2019

Stari roker, frontmen legendarnog „Električnog orgazmaSrđan Gojković Gile, s kojim na sceni praši već 40 godina, ne zadržava se mnogo na jednom mjestu. Često nastupa kao DJ, a tu je i grupa „Magic Bush“, s kojima je nedavno svirao. Uz njih je na bini bila i glumica Anica Dobra. Koncert je održan povodom otvaranja Doma kulture u Novom Sadu i bili su specijalni gosti.

Dvije pjesme

Gile je otkrio u razgovoru za „Dnevni avaz“ otkud Dobra i on zajedno da pjevaju, šta još trenutno radi, šta je s rokenrolom i je li se okušao u glumi. 

- Želja organizatora je bila da i Anica gostuje na dvije pjesme „Hodam sad kao zombi“ i „Svečane bele košulje“. Bila je to zanimljiv nastup, a i veoma zanimljiva tema otvaranja: „Kako je propao rokenrol“ - rekao je Gile.

Je li to prvi put da nastupate zajedno s Anicom Dobrom?

- Ne, nije. Anica je nekoliko puta gostovala s „Električnim orgazmom“. Na koncertu za 30 godina od izlaska albuma „Distorzija“, zatim u Ateljeu 212, pa na koncertu u Torontu, kao i na Bedem festivalu u Nikšiću.

Imate li u planu još neke zajedničke projekte?

-Za sada nemamo, ali to je uvijek moguće.

Dobra i Gile: Na bini u Novom Sadu. Društvene mreže

Ispred kamere

Anica glumi i pjeva. Imate li Vi neko iskustvo ispred kamere?

-Imam nekoliko epizodnih uloga. Glumio sam u seriji „Crni bombarder'' i TV filmu o Savi Šumanoviću.

Čime ste još trenutno okupirani?

- Završavam živi album s grupom „Magic Bush“, koji bi trebao biti objavljen do kraja godine. Album će se zvati “Retko svirane pesme”. Radi se o pjesmama koje sam radio solo, za film, televiziju, onda pjesme koje sam radio zajedno s Vladom Divljanom, kao i neke pjesme za „Električni orgazam“, koje su rijetko ili nikada svirane uživo.

Rado ćemo doći

Hoćete li dolaziti u Bosnu i Hercegovinu u skorije vrijeme? 

- Za sada nema poziva. Kada nas neko ko je u stanju da profesionalno organizira koncert pozove, rado ćemo doći. Svirali smo ljetos na festivalu u Banjoj Luci i na Kozari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.