PRINOVA

Ivica Kostelić i njegova supruga Elina očekuju bliznakinje

Par koji se vjenčao 2014. godine ima već dvojicu sinova

L. K. P. / Avaz.ba

12.10.2019

Kostelić: Želi veliku porodicu. Instagram

Najpoznatiji hrvatski skijaš Ivica Kostelić (39) nedavno je otkrio da sa suprugom Elin čeka bliznakinje. Uz sinove Ivana (5) i Leona (3), ova četveročlana porodica u martu će postati bogatija za dvije djevojčice.

- Htjeli smo imati još djece pa je trudnoća bila planirana, no to je za nas bilo doista veliko iznenađenje. Tim više što sa suprugine strane, a kažu da blizanci dolaze po ženinoj genetskoj liniji, blizanaca nije bilo - ispričao je Kostelić za hrvatske medije.

S obzirom na to da je cijeli život bio u sportu i sam skijaš, volio bi da se njegova djeca bave nečim, no objasnio je kako ih neće prisiljavati.

- Trudim se da ne budem neki bolesno ambiciozan roditelj koji će tjerati djecu da budu ono što sam si ja zamislio da bi oni trebali biti. Ja ću ih sigurno usmjeravati u sport, a hoće li oni biti vrhunski sportisti, ovisit će o njihovim predispozicijama. Meni bi najveće zadovoljstvo bilo da oni sa zadovoljstvom rade ono za što su se sami odlučili - zaključio je Kostelić, koji se s Elin upoznao 2006. godine na ledenjaku ''Hintertuxer'' u Austriji.

Par se vjenčao 2014. godine, a uprkos tome što Elin priča hrvatski, radi na tome da djeca pričaju i s dječacima komunicira isključivo na islandskom jer želi da nauče i njen maternji jezik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.