NA LICU MJESTA Krunisali dugogodišnju ljubav

Veličanstveno vjenčanje Amela Tuke i njegove izabranice Amine

Najprije se vjenčali po šerijatskim propisima u Sejmenskoj džamiji u Zenici

D. Pašalić / Avaz.ba
12.10.2019 19:48

Brojne zvanice stigle su na veličanstveno vjenčanje našeg najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuke i njegove izabranice Amine Pivić. 

Podsjetimo, oni su se danas najprije vjenčali po šerijatskim propisima u Sejmenskoj džamiji u Zenici, gdje je Tuka i završio školu hifza kod hafiza Safeta ef. Husejnovića, koji je i imao tu čast da mladence proglasi mužem i ženom.

U hotelu “Dubrovnik” mladenci su obavili općinsko vjenčanje, nakon čega je uslijedila zabava za oko 200 zvanica.

Za muzički dio programa zadužen je poznati pjevač Mirza Selimović, a među brojnim poznatim zvanicama koje prisustvuju gala zabavi su poznati bh. bacač kugle Mesud Pezer, Nezir Pivić, zamjenik ministra pravde BiH, Mirsad Zaimović, predsjedavajući Predstavničkog doma PFBiH te mnogi drugi...

Lijepa Zeničanka i naš proslavljeni sportista već četiri godine su u vezi. Amel i Amina upoznali su se na apsolventskoj večeri kada su završavali fakultet, mnogo prije njegovog uspjeha.

Bio je student i živio je u studentskom domu, skroman momak koji voli atletiku i trčanje. Sve se dogodilo nakon što je Amina objavila svoju fotografiju da je apsolvent, nakon čega joj se Amel javio i pitao da idu zajedno na apsolventsko veče. Tada su se prvi put upoznali, a sedam dana nakon toga su se počeli zabavljati, da bi danas odlučili svoju ljubav krunisati brakom.

Komentari

NA VRH