LJEPOTICE

Najljepša djevojka u BiH za "Avaz": Kao da sve sanjam

Nakon izbora slijede i velike pripreme za novu missicu

Ivana Ladan. M. Tabaković

Piše: S. Šabić / Avaz.ba

14.10.2019

U Sarajevu je održan 24. izbor najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini, koja će našu zemlju predstavljati u decembru u Londonu. 

Među 22 prelijepe finalistkinje po ocjenama žirija ubjedljivo najljepša je bila Ivana Ladan iz Jajca, koja je nosila redni broj 4. Krunu najljepše djevojke u ovom izboru ljepote novoj Miss BiH predala je Anđela Paleksić iz Sarajeva, koja je našu zemlju predstavljala na svjetskom izboru ljepote u Kini.

Prva pratilja je Dajana Veriš iz Banja Luke, a druga Amina Smajić iz Kladnja. Miss interneta za 2019. je Kristina Perić iz Dervente. Miss televoltinga Ivana Ignjatović iz Šamca, A šarma Elvedina Hodžić iz Živinica. Miss fotogeničnosti za 2019. je Dunja Marić iz Doboja,a Foto model je Nataša Arsenijević iz Bijeljine.



Ivani je krunu predala Anđela Paleksić iz Sarajeva. M. Tabaković

- Zaista sam iznenađenja, nisam ovo očekivala. Kada sam čula da su prozvali moj broj, nisam mogla da vjerujem. Kao da sve sanjam. Za ovo takmičenje sam se pripremala 10 dana u Biogradu i tri u Sarajevu, a upoznala sam 21 predivne cure sa kojima ću sigurno ostati u kontaktu. Ovo je za mene jedno prelijepo iskustvo i trenuci koje ću sigurno dugo pamtiti - kazala je Ladan za "Avaz".

Nova Miss BiH nam je kazala kako će sa ponosom predstaviti Bosnu i Hercegovinu na svjetskom izboru ljepote koje će se održati krajem ove godine u Velikoj Britaniji.

Kao i svih proteklih godina, izbor za Miss promovira mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva, te posebno promovira teme koje su od općeg interesa za čitavo društvo.

O samoj organizaciji izbora, pripremama, kao i sljedećim koracima za "Avaz" je govorila izvršna direktorica Direkcije "Miss BiH za Miss Svijeta" Stela Zubak Jovanović.


Zubak - Jovanović: Posao još nije završen, nakon ovog izbora slijede i velike pripreme za novu missicu. M. Tabaković

- Osjećam se fantastično, završili smo još jedan veliki projekat i za nas je trenutno osam mjeseci rada. Organizirali smo jako puno kastinga, regionalnih izbora i evo danas smo promovirali 22 najljepše djevojke u BiH - kazala je Zubak-Jovanović.

Posao još nije završen, nakon ovog izbora slijede i velike pripreme za novu missicu.

- Ivana Ladan već sredinom novembra putuje u London, tome će prethoditi njena priprema i opremanje njene odjeće, snimanje fotografija, te spotova na turističkim lokacijama u našoj zemlji. Ona će predstavljati našu zemlju među 130 ostalih zemalja iz cijeloga svijeta - kazala je izvršna direktorica Direkcije.

Prethodnih godina Direkcija je promovirala razne humanitarne akcije, a ove godine pomoć je usmjerena Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli koja je u cijelosti oštećena.

- Mi smo akciju pod nazivom "I mi hoćemo svoju školu" pokrenuli još prošle godine kada smo krenuli sa humanitarnim telefonom. Nakon što je ta priča 6 godina bila zatvorena i svih tih godina niko ništa nije pokrenuo, nakon naše kampanje i apela, ta je priča opet aktivirana. Mi nećemo stati dok učenici ne dobiju svoju školu natrag - dodala je Stela Zubak-Jovanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.