MISS BIH 2019

Ivana Ladan iz Jajca sasvim iskreno: Pred izbor sam učila hodati scenom

Već pet godina volim Roberta Serdara

Piše: A.HODŽIĆ

15.10.2019

Ladan: Uzbuđena pred London. Instagram

Lijepa Ivana Ladan iz Jajca postala je prekjučer 24. Miss Bosne i Hercegovine i predstavljati će našu zemlju na svjetskom izboru u Londonu krajem novembra. Uzbuđena i dan nakon izbora za „Dnevni avaz“ je istakla koliko je sretna. 

- Naravno da sam presretna i zahvalna što prijed svega mogu predstavljati svoju državu na jednom takvom svjetskom događaju ali još nisam potpuno ni svjesna da sam ja ta djevojka izabrana među njih 22. Mislim da će se tek za koji dan sve sleći, da ću biti još više sretna nego što sam sada – kaže Ivana.

Jaka trema

Iako se to po njenom nastupu na Izboru za Miss ne bi reklo, Ivani je ovo bio prvi javni nastup u životu, te veliko iskustvo.

- Učila sam hodati scenom, pozirati, slikati se i snimati. Prije toga, nikad se nisam bavila nečim sličnim. Kada je bilo polufinale za Miss Federacije BiH baš dm imala jaku tremu i srce mi je lupalo kao nikad u životu, jer sam se prvi put susrela s kamerama. Ovaj sad finalni dio mi je bio puno lakši, imala sam pozitivnu tremu i veliko uzbuđenje – govori misica.

Studentica je Filozofskog fakulteta na Odsjeku psihologije u Banjoj Luci, a najveća želja joj je da radi s djecom.

- Veoma sam vesela osoba, pozitivna, optimistična, volim druženja i provoditi vrijeme sa svojom porodicom. Sve u svemu optimista sam u životu– istakla je misica.

Poruka mira

S obzirom na to da djevojke na svjetskom izboru budu izložene i pitanjima koja se ne tiču ljepote, našu predstavnicu pitali smo šta je njena poruka mira te šta bi poručila djevojkama u našoj zemlji.

- Svakoj djevojci koja ima želju da se prijavi na jedno ovakvo takmičenje, imaju toplu preporuku da to i učine jer to je prelijepo iskustvo. Same pripreme gdje imaš priliku upoznati toliko djevojaka iz svoje zemlje, iz različitih krajeva BiH. To je stvarno nešto prelijepo, i svaka od nas će prepričavati svojoj djeci te se zauvijek sjećati. A što je najvažnije ostat će nam u lijepim uspomenama da smo učinili nešto skupa kao u tim u našoj državi, uz druženje i upoznavanje i tako pošaljemo poruku mira – zaključila je bh. ljepotica.

Ono što veliki dio javnosti najviše zanima, jeste i njen emotivni status kojeg ona ne krije.

- Već pet godina sam u sretnoj vezi s mojim dečkom Robertom Serdarom koji je iz Jajca kao i ja, gradu u kojem trenutno živim. On je rođen u Austriji, a njegovi roditelji su isto tako iz Jajca pa smo se tako tu i upoznali – otkrila nam je Ivana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.