ŠOKANTNO

Glumica o posljednjim danima: Rekli su mi da se pripremim za smrt

Čeka da joj izraste kosa

Selma Bler. Instagram

Avaz.ba/B92

18.10.2019

Skoro godinu dana otkako joj je dijagnosticirana multipla skleroza, glumica Selma Bler rekla je da joj je ponestalo opcija da ublaži bol i fizičke poteškoće zbog stanja u kojem se nalazi.

- Sredstva za ublažavanje simptoma nisu pomogla i osjećam se sve gore i gore - rekla je ona na panelu o zdravlju u Njujorku koji je organizirao "Time 100".

U potrazi za opcijama preporučeno joj je i presađivanje matičnih ćelija, ali i agresivna hemoterapija kako bi se njene ćelije obnovile.

- Rekla sam da to ne želim da radim, jer ne želim da uništim svoje tijelo. Zašto bih u svoje tijelo ubacivala tu užasnu drogu, hemoterapiju? Pa nemam rak - rekla je Bler, koja je ipak kasnije uzela manju dozu hemoterapije prije nego što su joj presađene matične ćelije.

Dodaje da je odmah osjetila olakšanje.

- Ljekari su mi ipak rekli da pravim planove za svoju smrt. Prenijela sam to svom sinu, koji je rekao da želi da me kremiraju - rekla je glumica, prenosi "People".

Poručuje da sada čeka da joj izraste kosa koja joj je opala zbog hemoterapije, ali da joj to što je nema, ne smeta mnogo.

- Važno mi je samo da sam što duže pored svog sina - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.