MUZIKA

Muzičari sa svih strana svijeta u bendu Dvikija Darmavana

Sviraju 9. novembra u Domu policije

Darmavan: Umjetnik iz Indonezije. Agencije

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

22.10.2019

Od 7. do 10. novembra Jazz Fest Sarajevo će predstaviti dio bogatstva i raznolikosti međunarodne muzičke scene, a 9. novembra na festivalu će u Domu policije nastupiti pijanista Dviki Darmavan (Dwiki Dharmawan) sa svojim međunarodnim ansamblom.

Ovaj indonezijski umjetnik predstavit će vlastitu uzbudljivu i energičnu muziku zajedno s italijanskim vokalistom Borisom Savoldelijem (Savoldelli), jordanskim oudistom i gitaristom Kamalom Musalamom (Musallam) i izraelsko-britanskim bubnjarem i perkusionistom Asafom Sirkisom.  

Darmavan je objavio šest albuma za svoju aktuelnu njujoršku izdavačku kuću ''MoonJune Records'', koju vodi Bosanac rođen u Jajcu Leonardo Pavković, koji je osamdesetih pokrenuo ovu etiketu koja je usko sarađivala i s najvažnijim muzičarima našeg vremena kakvi su Alan Holtsvort (Allan Holdsworth), Toni Levin (Tony), Džon Meklohlin (John McLaughlin), Skot Henderson (Scott) i mnogi drugi - poručuju iz Jazz Festa.

Posljednji Darmavan album "Rumah Batu" ocjenjivan je s pet zvjezdica u različitim medijima. U protekle tri decenije karijere nastupao je u više od 70 zemalja promovirajući vlastitu i muziku svoje zemlje. 

Koncert u Sarajevu se organizira u saradnji s izdavačkom kućom ''MuneJune Records'' i Ambasadom Indonezije, a ulaznice za koncert ''Dwiki Dharmawan World Peace Banda'' važe i za koncert ''Jessica Lauren Naga Five feat''. Tamar Osborn, a mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa te u sistemu kupikatu.ba – online i na prodajnim mjestima širom BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.