ZVIJEZDANE PRIČE Slavna manekenka tvrdi

Kejt Mos: Nikad u životu nisam uzela herion

Prodavale su se majice s natpisom "Kate je narkomanka", događale su mi se užasne stvar

Avaz.ba
22.10.2019 19:18

Jedna od najuspješnijih manekenki svih vremena Kejt Mos (Kate Moss, 45) počela je konzumirati kokain s 22 godine, na zabavama je ušmrkavala drogu svakih pet minuta.

Prijatelj slavne manekenke, lovac na modele Gavin Masel (Maselle), rekao je kako bi se Kejt nenormalno nadrogirala svaki put kad se trebala s njim naći tokom njihovog dugog prijateljstva. Kokainu nije odoljela ni tokom posjeta tadašnjemu južnoafričkom predsjedniku Nelsonu Mandeli 1998.

Ne samo da je ušmrkavala četiri lajne odjedanput u hotelskoj sobi u Kejp Taunu  prije nekoliko godina, nego se drogirala u zahodu vile jednog od najcjenjenijih ljudi na svijetu, tvrdi Gavin.

- Odvukla me u zahod dok je Mandela primao goste. Složila je lajnu i pošmrkala sa sjedalice - izjavio je Gavin.

Kejt su vidjeli i kako šmrče kokain u jednom muzičkom studiju. Tada je izgubila brojne višemilionske ugovore, otišla na liječenje u Arizonu i navodno se izliječila od ovisnosti.

Kejt je na pravom putu oporavka, ali zle jezike i dalje konstantno čuje.

- Nikad u životu nisam uzela heroin. Prodavale su se majice s natpisom "Kate je narkomanka", događale su mi se užasne stvari. Došlo mi je da kažem sama sebi, možda bolje da si stvarno na heroinu - rekla je Mos. 

NA VRH