NA LICU MJESTA

Policija stigla na Skupštinu AMUS-a, muzičari napuštaju sjednicu

Pozvani da odstrane nepoželjne osobe iz sale

Skupština AMUS-a: Šta se dešava iza zatvorenih vrata. A. Hodžić

Piše: A. Hodžić/Avaz.ba

23.10.2019

U velikoj sali JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo održava se sjednica Skupštine Udruženja''Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca'' (AMUS), a novinarima  nije dozvoljen ulazak u salu gdje se odvija sjednica Skupštine. Nedugo nakon početka Skupštine pozvana je policija. Kako javlja naš reporter s lica mjesta, pozvao ju je neko iz sale gdje se održava Skupština.

Policija je pozvana da odstrani nepoželjne osobe iz sale. Tada su policajci kazali da  događaj nije po zakonu organiziran i da Međunarodni centar snosi sve posljedice. Nakon odlaska policije brojni autori naputili su Skupštinu i zadržali se ispred zgrade. Svi neraspoloženi i uznemireni. Neke osobe lupaju vratima.

Na Skupštinu su stigli broji autori, među kojima Dino Merlin, Nazif Gljiva, Dino Šaran, Branko Đurić Đuro, Nedim Babović, Zele Lipovača, Geronimo, Igor Vukojević i, naravno, Davor Sučić alias Sejo Sexon, predsjednik Upravnog odbora AMUS-a.

Ovo udruženje već duži period potresaju problemi, nesuglasice i skandali, a prije nekoliko mjeseci je privedeno desetak osoba na informativni razgovor. Razlog je lažni pečat koji je već izvjesno vrijeme u opticaju, a koji su koristili samoproglašeni članovi "novog" Upravnog odbora.

Inače, iza svih problema stoji neslaganje oko raspodjele novca od autorskih prava, tvrde mnogi članovi AMUS-a.


Policija u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. A. Hodžić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.