SUĐENJE

Sud kaznio Severinu: Uporedila Milana Popovića s Hitlerom

Kao osuđena dužna da plati troškove prekršajnog postupka

Severina i Milan: Nikako da smire strasti od razvoda. Arhiv

Avaz.ba

25.10.2019

Pjevačica Severina Kojić osuđena je za nasilje u porodici zbog prijetnji svom bivšem partneru Milanu Popoviću.

Opštinski prekršajni sud u Zagrebu donio je presudu prema kojoj je Severina osuđena za nasilje u porodici, zbog toga što je 14. oktobra 2018. godine Milanu Popoviću uputila prijeteći mail. 

Severina je u mailu Milana nazvala “manijakom i psihopatom”, zatim napisala da je “stvor koji zagađuje svijet”, “zlotvor”, “bijednik”, uporedila ga s Adolfom Hitlerom, a prijetila mu je i “silovanjem u zatvoru”.

Ovim postupkom Severina je počinila psihičko nasilje i izazvala povredu dostojanstva i uznemirenost Milana Popovića.

Ona je kao osuđena dužna platiti troškove prekršajnog postupka u iznosu od 3.000 kuna.

Prošla je godina otkako je Severinu bivši partner Milan Popović prijavio Centru za socijalnu skrb zbog načina na koji mu se obraćala u mailovima. Zamjerio joj je stil i izraze koje mu je tada uputila.

Čini se da je sud donio nepravomoćnu odluku po tom pitanju jer je jučer o tome brujalo u pravosudnim krugovima. Advokat Denis Hüsein rekao je: “Postupak je tajan i isključena je javnost”.


- Dana 24. oktobra 2019. godine obavještavam Vas da je na ovom Sudu protiv okrivljenice S. K. vođen postupak zbog sumnje da je počinila prekršaj iz čl. 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Danas, 24. oktobra, donijeta je i objavljena izreka presude, kojom je ista nepravomoćno proglašena krivom da je počinila psihičko nasilje u obitelji koje je kod žrtve prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost, te joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna. Naglašavam kako je u navedenom postupku bila isključena javnost, te da se radi o još uvijek nepravomoćnoj presudi - objavio je Prekršajni sud.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.