RAT KOME SE NE NAZIRE KRAJ Trakavica se nastavlja, svako ima svoju istinu

Popović: Pitajte Severinu gdje je bila dok su joj navodno zlostavljali dijete

Avaz.ba
26.10.2019 11:43

Idila nije dugo trajala, ali zato sukobi traju

Foto: Agencije

Sada kada sam upoznat sa službenim izvještajima iz škole, mogu samo potvrditi svoju prethodnu izjavu, nikakvog zlostavljanja djeteta od učiteljica nije bilo. Igor Kojić se ponašao agresivno i neprimjereno i za to mora odgovarati. Cijeli incident je insceniran. Pitajte Severinu gdje je ona bila za to vrijeme dok su joj navodno zlostavljali dijete i sve će vam biti jasno, ako vam kaže istinu, naravno - rekao je Milan Popović za srbijanske medije komentirajući optužbe Severine Kojić da su učiteljice u zagrebačkoj školi zlostavljale njenog sina Aleksandra te da nisu dopustile njenom suprugu Igoru Kojiću da dječaka odvede kući.

Novinari su ga pitali je li istina da je Kojić dječaku suflirao da ne sluša učiteljice i da pobjegne iz škole te da ga je Severina sve vrijeme čekala ispred u automobilu, Popović je odgovorio: "Ovo su detalji koje ne bih smio komentirati, s obzirom na to da je istraga u toku."

  • Bivši supružnici nikako da se dogovore
    Bivši supružnici nikako da se dogovore Foto: (Agencije)

Popović je putem medija pozvao hrvatske institucije da reagiraju, ali i demantirao da je rekao da je ovo pokušaj zastrašivanja njega.

Ne sjećam se da sam pričao o zastrašivanju mene, možda ste mislili na zastrašivanje svih sudionika sistema socijalnog rada, sudova, i slično. Većina izgovorenog od Severine Kojić je krivično djelo, suludo je otkrivati imena sudija, prozivati ih u medijima i govoriti o detaljima postupaka koji se vode. Ovo su sve odlike krivičnih djela, nadam se da će institucije u Hrvatskoj već jednom stati ovome na put. Osim toga, ovdje se, naravno, radi i o zloupotrebi djeteta u cilju samopromocije Severine Kojić, čija popularnost je drastično opala u posljednjih godinu-dvije - rekao je.
  • Popović: Agonija koja traje
    Popović: Agonija koja traje Foto: (Agencije)

O posljednjoj presudi donesenoj protiv Severine rekao je: 

- A šta da kažem?! Nažalost, to je agonija koja traje godinama, ali i dalje vjerujem u institucije i jedva čekam kraj...

Prokomentirao je i prijave koje je Severina navodno podnijela policiji protiv svojih komšija. 

- Bilo bi smiješno da nije istinito. Jedan komšija mi se javio jučer i rekao da ga je Severina prijavila policiji zato što ga je vidjela da na ulici ispred njene zgrade priča sa mnom. Inače, čovjek je počasni građanin Beograda. Drugi komšija joj je sumnjiv zato što puši na svojoj terasi i stalno gleda u njen prozor. Treći zato što gleda kroz špijunku kad ulazi u zgradu. Sami procijenite o kojoj fazi se ovdje radi - rekao je Popović.

NA VRH