LOVA DO KROVA

Estradnjaci daju bogatstvo za hit, a ova srbijanska pjevačica izdvojila je najviše novca

Moraju debelo odriješiti kesu

Rada Manojlović i Ana Nikolić: Velika konkurencija. Instagram

J. A. / Avaz.ba

30.10.2019

Poznato je da muzičke zvijezde izdvajaju ogroman novac kako bi se dokopale hita. Najskuplju numeru na srbijanskoj estradi već godinama ima Ana Nikolić, a u stopu je prate Adil Maksutović, Boban Rajović, Rada Manojlović, Ivana Selakov...

Nikolić je pjesmu "Romale, romali", s kojom je učestvovala na Beoviziji 2006., platila nevjerovatnih 30.000 eura. Toliko novca otišlo je u džep autora Kikija Lesendrića, koji tvrdi da je atraktivna pop zvijezda zaradila desetostruko više.

- Ta pjesma donijela mi je 30.000 eura. To nije velika suma ako se uzme u obzir to da je Ana Nikolić s njom zaradila 300.000 eura - rekao je Kiki.

Vicešampionska pjesma na listi najskupljih je balada koju pjeva Adil Maksutović. Riječ je o numeri "Laku noć" Saše Dragića, s kojom se ovaj pjevač vratio na scenu poslije skandala kada je pretukao suprugu Anu, kćerku Džeja Ramadanovskog. 

Kako bi se pojavio na bini "Grand festivala" u punom sjaju, on je prije sedam godina izdvojio čak 25.000 eura. Pjesma vrijedi oko 25 miliona eura.

Boban Rajović kaže da je pjesmu koja ga je proslavila "Usne boje vina" platio 18.500 eura. 

- Višestruko mi se isplatila. Evo, "Autoput" niko nije čuo, a za nju sam izdvojio 8.000 eura - objašnjava Rajović.

Među onima koji su debelo odriješili kesu našla se i Rada Manojlović. Numeru "Pola dva" platila je 10.000 eura, a još 20.000 eura je uložila u spot.

- Pjesme su mnogo skupe, kao i spotovi. Bez 10.000 eura ne možeš ni da počneš da razmišljaš da snimiš nešto. Koliko sam novca uložila u karijeru, mogla sam da kupim veliki stan u centru Beograda - rekla je folk zvijezda, prenosi Alo.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.