POZNATI

Gdje je danas nekadašnja pjevačica "Magazina" Ljiljana Nikolovska

Živi u Americi i ima sina Tonija

Ljiljana Nikolovska sa sinom Tonijem. Društvene mreže

Avaz.ba/24. sata

31.10.2019

Ljiljana Nikolovska (55) osvrnula se na društvenim mrežama na izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović pa su se mnogi upitali gdje je danas nekadašnja pjevačica grupe "Magazin".

Ljiljana je Hrvatsku napustila prije rata, a nakon kraha braka s Jadranom Lazićem, 1995. se udala za muzičara Peta Mazicha, s kojim ima sina Tonija. Godinama žive u San Pedru, a u kući imaju i muzički studio. Od prvog trenutka, kaže, činilo joj se kao da se već dugo poznaju. Petu je trebao mjesec da sakupi hrabrosti da je nazove, jer se Ljiljana u to vrijeme razvodila od prvog supruga Jadrana Lazića. 

Pjevala je u "Magazinu" od 1983. do 1989. Kad je došla u grupu, Ljiljana je imala svega 19 godina. Bend je debitirao 1980. na Splitskom festivalu, a konkurenciju su pomeli tri godine poslije s hitom "Kokolo", kad im se pridružila Ljiljana. No, u vrijeme najveće popularnosti, Ljiljana je napustila "Magazin", a njen bivši suprug, prvi hrvatski paparaco Jadran Lazić otkrio je u intervjuu prije dvije godine da je to napravila zbog njega. Ljiljana se zbog ljubavi prema Jadranu preselila u Kaliforniju. U početku joj je tamo, ispričala je, bilo zanimljivo, jer joj je sve bilo novo, piše 24.sata.

- Nekad sam stalno išla tamo-ovamo, ali kad sam prije 14 godina rodila sina Tonija, sve se promijenilo. Od tada kuham, radim u studiju i taksiram svog malog – rekla je Nikolovska 2013. godine. 

Iako je u hrvatskoj javnosti nema, Ljiljana, koja je aktivna na društvenim mrežama, često se osvrne na događanja u zemlji. Sad je digla prašinu komentirajući izjavu Kolinde Grabar-Kitarović. Hrvatska predsjednica je prilikom primanja nagrade za životno djelo Fondacije "Fulbright" u Wašingtonu komentirala svoj život u Jugoslaviji pa je rekla da je bila "djevojka rođena s krive strane željezne zavjese, koja je sanjala druga mjesta, na kojima su ljudi imali slobodu izbora, gdje se moglo slobodno govoriti i izražavati svoja uvjerenja a da se zbog toga ne bude progonjeno". Ljiljana joj nije ostala dužna. 

- I ja sam bila muzičar, proputovala cijeli svjet, išla na ponoćke, vjenčanja i pričesti u crkvu, išla na balet, u doktora, zubara, ljetovanja i zimovanja kad god su mi naredili, iza te iste željezne zavjese. Puno sam propatila. Kolinda, izdrži još malo, dok te ne prime negdje vani u izlog sa mnogo neonskog svjetla - napisala je Nikolovska na društvenoj mreži.

Ljiljana se prije dvadesetak godina pokušala vratiti na hrvatsku estradu, ali joj samostalna karijera nije uspjela. Ona je jedina pjevačica "Magazina" kojoj Huljić nakon odlaska iz benda nije pisao hitove. 

Naslijedila ju je Danijela Martinović. Ljiljana se prije dvije godine osvrnula i na bivšeg šefa. Bivšoj pjevačici "Magazina" zasmetali su komentari Tončija Huljića u šouu "Nikad nije kasno". On je rekao da "Magazinov" hit "Tri sam ti zime šaptala ime"danas ne pronalazi put do publike. Zbog toga ga je Nikolovska prozvala egocentrikom, jer se, tvrdi bivša pjevačica, hvalio da je ključan faktor za uspjeh "Magazina".

- On se ljuti kad mu pjevač oduzme pažnju, jer misli da oni nemaju nikakvu kreativnu ulogu - napisala je Nikolovska. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.