RAZOČARAN U DRUŠTVO

Dragan Bjelogrlić progovorio o nesreći za koju je kriv njegov sin: Ne dirajte mi porodicu

Prema pisanju srbijanskih medija, Bjelogrlićev sin navodno je ozlijeđenom muškarcu platio 150.000 dinara kako bi izbjegao zatvorsku kaznu

Bjelogrlić: Smatra da mu se neko osvećuje. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

6.11.2019

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić (56) privukao je pažnju javnosti nakon što je na pres-konferenciji prvi put progovorio o saobraćajnoj nesreći koju je prouzrokovao njegov sin Aleksej. Iako se nesreća dogodila prije više od godinu, vijest je tek sada „isplivala“ u medije.

Tada 18-godišnji Aleksej upravljao je automobilom bez dozvole te naletio na motociklistu i pri tome ga teško ozlijedio. Prema pisanju srbijanskih medija, Bjelogrlićev sin navodno je ozlijeđenom muškarcu platio 150.000 dinara kako bi izbjegao zatvorsku kaznu.

Bjelogrlić, međutim, smatra da mu se na ovaj način neko želi osvetiti. Uvjeren je da su tekstovi objavljeni 14 mjeseci nakon nezgode najviše zbog toga što je u nekoliko navrata, ususret druge sezone serije „Senke nad Balkanom“, bez dlake na jeziku progovorio o stanju u društvu.


Detalj sa pres-konferencije. Agencije

- Ove otrove ubuduće upućujte meni, ja sam tu imenom i prezimenom, ne dirajte porodicu, djecu, ne samo meni, nikome, nijednoj javnoj osobi, političaru s bilo koje strane. Svjestan sam da nisam ni prvi ni posljednji, ali na ogromnu žalost onih koji su ustanovili metode zastrašivanja i ušutkivanja slobodnomislećih ljudi, ko god da su oni, ja sam došao da im kažem da se nisam uplašio - rekao je Bjelogrlić, koji je na konferenciju stigao u društvu advokata Gorana Draganića.

- Pozvao je Hitnu pomoć, bio uz ozlijeđenog i predložio da s njim ode u Urgentni centar, što je ovaj odbio. Tada je došao kući, rekao mi je šta je bilo, otišli smo zajedno, prvo u Urgentni centar, a potom u Policijsku stanicu Vračar, gdje se prijavio - otkrio je Bjelogrlić za srbijanske medije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.