JET SET

Prvi put u javnosti: Upoznajte 46-godišnju damu koja je osvojila Kijanu Rivsa

Izgledao je veoma ponosno u društvu žene koja mu je ukrala srce

Aleksandra Grant i Kijanu Rivs: Par o kojem se priča. AFP

J. A. / Avaz.ba

6.11.2019

Čini se da Kijanu Rivs (Keanu Reeves) već decenijama nije imao ozbiljnu vezu, a tokom svoje karijere duge 35 godina nikada nije otvoreno iskazivao nježnost prema svojim partnerica na crvenom tepihu.

Ali to se promijenilo prethodnog vikenda kada je Kijanu Rivs držao za ruku Aleksandru Grant (Alexandra) na događaju "LACMA Art + Film Gala by Gucci" u Los Anđelesu. 

Glumac (55) i umjetnica (46) ni za trenutak nisu puštali ruke dok su razmjenjivali zaljubljene poglede i pozirali za desetine fotografija međunarodnim novinarima, čime su svima jasno dali do znanja da nemaju šta da kriju. 

Kijanu je na događaju u subotu izgledao veoma ponosno u društvu žene koja mu je ukrala srce. 

Par je izgledao veoma sretno kada su sredinom oktobra viđeni kako ruku pod ruku izlaze iz suši bara na Sanset bulevaru u Los Anđelesu, a ona mu je čak i naslonila glavu na rame.

Ko je Aleksandra Grant

Aleksandra Grant, koja živi u Los Anđelesu, umjetnica je i filantrop. Rođena je u Ohaju, a u oblasti umjetnosti radi od završetka studija historije i umjetnosti na koledžu Svartmor 1994. godine. 

Ova umjetnica poznata je po svojoj upotrebi jezika i razmjeni s piscima koje koristi kao izvor ideja za skulpture, slike, crteže i videouratke.

Ljubav ka usmenoj riječi je razvila još kao dijete, a odrastala je širom svijeta i živjela u Meksiku, Španiji i Francuskoj.

Izlagala je u prestižnim prostorima u čitavom svijetu, uključujući i muzej LACMA u Los Anđelesu, galeriju Gradiva u Parizu i galeriju Haris Lajberman u Njujorku.

Godine 2008. Aleksandra je osnovala filantropski projekt pod nazivom "grantLOVE", koji proizvodi i prodaje originalna umjetnička djela i izdanja knjiga u korist umjetničkih projekata i neprofitnih umjetničkih organizacija.

Aleksandra i Kijanu se poznaju već godinama, a prvi put su sarađivali na slikovnici za odrasle pod nazivom "Oda sreći" 2011. godine, prenose Vijesti.me.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.