NEVJEROVATNO

U šta oni gledaju: Ovu ljepoticu niko ne želi u modnoj industriji jer je "predebela"

Eboni Mod. Instagram

Avaz.ba / Net.hr

13.11.2019

Savršeno građena manekenka požalila se da svakodnevno nailazi na odbijenice poznatih modnih brendova jer je smatraju “predebelom” za industriju. Eboni Mod (Ebony Maude, 20) bavi se modelingom od 12. godine, ali danas joj je sve teže pronaći angažman. Zašto? Prema njenim riječima, svi žele ili supermršave djevojke ili plus-size modele.

- U proteklih osam godina bila sam na stotinama audicija, a dobila sam jedan jedini angažman. Svi su me uvijek uvjeravali da je razlog moja veličina. Naravno, nijedan direktor kastinga neće reći u lice: "Debela si", ali će to na suptilan način dati do znanja - ispričala je Eboni za tabloid "The Sun".


View this post on Instagram

u look like i need a drink

A post shared by ⚡️ EBONY MAY ⚡️ (@ebymaude) on

Razvikani modni brendovi ne angažiraju je jer je, kako kaže, prebujna, i ne izgleda kao tip djevojke koji oni žele. Mnogo joj je ugodnije, dodaje, raditi s manjim brendovima, koji ne traže mršavice. 

- Većina njih želi ili plus-size modele ili jako mršave cure. Nema sredine - požalila se atraktivna 20-godišnjakinja.


View this post on Instagram

i gotta lot goin on

A post shared by ⚡️ EBONY MAY ⚡️ (@ebymaude) on

Eboni, koju na Instagramu prati 24.000 ljudi, tvrdi da se uopće ne važe jer se ne želi opterećivati kilogramima. “Nikad nisam imala poremećaj prehrane, ali istina je da prolazim kroz faze u kojima se ne osjećam dovoljno lijepom. Jedno sam vrijeme mahnito odlazila u teretanu i toliko sam smršavila da sam izgledala nezdravo”, kazala je.

- Kada sam snimala reklame za donje rublje, nisam jela cijeli dan, iz straha da neću izgledati dobro. Više volim snimati za industriju ljepote jer se ondje više fokusiraju na lice nego na tijelo - objasnila je Eboni.


Silan stres i naporna snimanja ostavili su traga na mentalnome zdravlju ove lijepe manekenke. 

- U jednom razdoblju uopće nisam izlazila iz kuće, nisam se prala niti sam koristila mobitel. Kada bih primila poruku koja bi me uznemirila, isključila bih telefon na nekoliko sati. Sada se napokon bolje osjećam i primam profesionalnu pomoć - priznala je.


View this post on Instagram

zen mode

A post shared by ⚡️ EBONY MAY ⚡️ (@ebymaude) on

- Vrlo je teško kada imam takav problem s industrijom i svojom veličinom - rekla je Eboni, koja, uprkos svemu, ne odustaje od svog sna da postane uspješan model. “Nekoć sam mislila da trebam smršaviti, ali više se ne želim mijenjati. Smatram da svako treba dobiti priliku u modelingu jer modeling treba proticati različitosti”, zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.