SHOWBIZ

U toku su pripreme za spektakularni koncert Harisa Džinovića povodom 50 godina Centra Skenderija

Jubilej 50 godina. Centar Skenderija

Avaz.ba

15.11.2019

Harisa Džinovića uz njegov bend će pratiti narodni orkestar Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT).

Povodom proslavljanja 50 godina od osnivanja, KJP Centar Skenderija priređuje slavljenički koncert na kojom će nastupiti jedan od najvećih interpretatora narodne muzike, Haris Džinović, a koji će se održati 29. 11. 2019. godine u velikoj dvorani „Mirza Delibašić“ Skenderija.

Skenderija koja je i organizator ovog veličanstvenog događaja naglašava da je veoma zadovoljna interesovanjem posjetilaca za prisustvo ovom značajnom kulturnom događaju, te poziva sve obožavaoce Harisa Džinovića kojeg će za ovu priliku pratiti najbolji orkestar u regiji – Orkestar Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, da zajedno slave i uživaju u interpretaciji njegovih najvećih hitova, “Dajte vina hoću lom“, „I tebe sam sit kafano“, „Kako mi nedostaješ“, „Muštuluk“, „Nek mi bude zadnja čaša“, „Noćas mi je srce ranjeno“, „Pariške kapije“, „Sjećaš li se one noći“...

Organizator također ističe da će u tehničkoj realizaciji se koristiti vrhunska produkcija zvuka, svjetla i scenskih efekata, a i scenografija će biti posebno dizajnirana i predstavljati prijatno iznenađenje za publiku u dvorani, te obećava lijepu i nezaboravnu noć u kojoj će uživati građani glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Generalni medijski pokrovitelj koncerta Harisa Dzinovića je Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, koja će i snimiti ovaj koncert.

Još jednom Organizator koncerta poziva sve obožavatelje našeg vrhunskog interpretatora narodne muzike Harisa Dzinovića, koji nisu do sada kupili ulaznice da to urade na vrijeme, jer ih je ostalo još veoma mali broj, kako bi zajednički proslavili 50 godina Skenderije i uživali u ovoj nezaboravnoj i čarobnoj noći.

Ulaznice se mogu kupiti na platou Skenderija, blagajni BKC i putem sistema kupikartu.ba


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.