INFLUENSERICE U SARAJEVU

Lejla Hajrović i Zorana Jovanović Zoranah: Slične, a toliko raličite

Kao žena fudbalera moram sebe na drugo mjesto staviti, ističe Lejla

Jovanović i Hajrović: Posjetile 'Avaz Twist Tower'. N.Ajnadžić

Piše: N.AJNADŽIĆ

15.11.2019

Lejla Hajrović, supruga bh. reprezentativca i igrača Dinama, te srbijanska blogerica Zoran Jovanović alijas Zorannah stigle su u BiH kako bi Izetu Hajroviću pružile podršku s tribina u kvalifikacionoj utakmici za Euro 2020 protiv Italije koja se igrala večeras u Zenici.

Njih dvije su pronašle sličnosti koje ih zbližavaju, poput toga da su obje influenserice, vole modu i pridaju joj veliki značaj te slabost prema nogometašima

U ugodnom susretu u “Avaz Twist Toweru”, Zorannah i Lejla su otvoreno govorile o svojim životima, a izrazile su zadovoljstvo i sreću što su u glavnom gradu BiH koji, kako kažu, ima posebnu energiju.

Dizanje prašine

Zbog činjenice da su obje javne ličnosti, priznaju da često osjete pritisak. Zorannah kaže da je navikla na napade.

- Čim malo iskočiš iz okvira, odmah krenunapadi . Oguglala sam na to. Bitno mi je da se meni dopada to što radim – kaže Zorannah.

Sa obzirom na to da je Lejla odrasla u Švicarskoj, kaže kako se ta zemlja mnogo razlikuje od Balkana po tom pitanju.

- Doduše, Švicarska je ekstremni primjer jer je njima sve svejedno. Ništa ih ne zanima vezano za javne ličnosti. Ali kada sam ovdje, posebno u Srbiji, čitala neke stvari, nisam mogla vjerovati. Ljudi su željni senzacije. Valjda nisu zadovoljni svojim životima. Za mene je to bilo teško da shvatim da početku, ali jednom kada uđeš u mašinu... Ne smiješ dozvoliti da te to pogađa, isključiš to – kazala je Lejla.

Dodala je da svi misle da je sjajno biti žena fudbalera, da nemaju problema, da su svi bogati i sretni.

- To sve nije tako, ali i da objašnjavam zašto i kako nije, opet će se naći oni koji će reći:“A šta se žali“. Tako da, iz moje perspektive, a znam da i Zoranah ima isti pogled na tu situaciju. Teško je. Kao prvo, ja kao žena moram sebe na drugo mjesto staviti. Ako sam imala planove za neku karijeru, to pada u drugi plan, ipak je fudbal broj jedan. Seliš, dođeš u državu gdje ne znaš jezik, gdje ne znaš nikoga, nemaš prijatelja. Izet ima svoj ritam, klub, saigrače... Ja nemam to – ističe Hajrović.

Red i haos

Govoreći o njihovom prijateljstvu Zorannah kaže kako je kod Lejle je sve po PS-u.

- Uredna je , sve mora da se zna kad šta kako. Dok sam ja, što bi ona rekla, mali tasmanijski đavo. Bik-djevica sam u horoskopu. Bik mi pravi haos u životu, a Djevica ima taj određeni poremećaj zbog kojeg neke stvari trebaju da budu u totalnom redu. Lejla i ja smo jako slične, ali i različite. To je zašto toliko vremena možemo provoditi zajedno. Da smo potpuno iste brzo bi izgorjele, a da smo potpuno različite ne bismo imale nikakve dodirne tačke – kazala je Zorannah.

Zorannah: Ne poznajem Ognjena Vranješa 

Zorannah su nakon prekida veze s fudbalerom Danijelom Miličevićem, s kojim je živjela u Belgiji i Francuskoj, povezivali s brojnim poznatim muškarcima, među kojima je bio i bh. teniser Damir Džumhur. A posljednja navodna blogericina veza je s Ognjenom Vranješem, bivšim reprezentativcem BiH.

- Ognjena ne poznajem, nikada se nismo sreli tako da nismo zajedno. Od kada je ta priča izašla, nigdje nisam to demantirala niti bilo šta jer smatram da je svakog čuda tri dana dosta. Ako ja ne pričam o tome neće se nastavljati - iskrena je Zorannah i dodaje sa joj je ljubav bitna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.