MODNA IKONA

Sarajka Amra Beganović: Od Paris Hilton do prvih redova revija

Sasvim slučajno počela pisati blog, danas radi s velikim brendovima

Piše: A. Hodžić / Avaz.ba

18.11.2019

Beganović: Hobi pretvorila u posao - Avaz
Vodi popularnu blogersku stranicu - Avaz
Stranicu koju Beganović vodi na Instagramu prati 718.000 ljudi - Avaz
Diplomirala na Međunarodnom univerzitetu 'Schiller' - Avaz
Beganović: Cilj je  bio dijeliti savjete o putovanju, ljepoti, hrani, fitnessu i inspiraciji - Avaz
+2

Sarajka Amra Beganović jedan je od primjera kako uspjeh dolazi onda kad se sluša srce. Ona je zajedno sa sestrom Elmom suosnivačica digitalne agencije influensera 'Amra & Elma LLC'

Amra inače vodi popularnu blogersku stranicu 'Club Fashionista' koju na Instagramu prati 718.000 ljudi.

Sasvim drugačije

Prije popularnosti Beganović je diplomirala na Međunarodnom univerzitetu 'Schiller' s magisterijem iz poslovne administracije 2009. godine. 

Blog je Amra sasvim slučajno počela pisati na web stranici, a nakon tri mjeseca već je imala 150.000 jedinstvenih posjeta na stranici. Prva klijentica koja joj se javila da iskuša modne savjete i da radi promociju njenih torbi, bila je Paris Hilton. Beganović nije imala namjeru pretvoriti to u posao, međutim sve više različitih brendova krenulo se javljati i tako je počeo rasti posao. Trenutno zajedno sa sestrom ima dva miliona pratilaca na društvenim mrežama.

Kad je počela raditi na blogu, nije očekivala da će doći do ovog nivoa na kojem je sada. Cilj Amre i njene sestre bio je dijeliti savjete o putovanju, ljepoti, hrani, fitnessu i inspiraciji prvenstveno s prijateljima i porodicom. Kako je vrijeme odmicalo blog se pretvorio u nešto sasvim drugačije.

Veliki brendovi

Prvi brendovi koji su radili s njom uradili su to tako što su je direktno kontaktirali dok je u to vrijeme marketinško oglašavanje bilo relativno nepoznato. Danas primarno radi s velikim brendovima na reklamnim kampanjama koje uključuju hiljade marketinških influensera. 

Ulazak u novi posao i osnivanje vlastite kompanije predstavljao je veliki izazov. Njihovi prijatelji su se smijali zbog odluke da napuste poželjne poslove ekonomistice i pravnice, aludirajući na to da je nesigurno upustiti se u modnu industriju. I porodica je u početku bila skeptična.

Amra danas živi svoje snove, putuje širom svijeta, a njene fotografije na Instagramu ostavljaju bez daha. 

Često se nalazi u prvim redovima modnih revija, a mnoge modne kuće žele baš nju vidjeti u svojim kreacijama.

U Deenovom spotu

Amru je naša javnost prvi put imala priliku upoznati prije nekoliko godina kad se pojavila u spotu 'Bez trunke srama' Fuada Backovića Deena.

I tada je Beganović zaintrigirala mnoge medije jer je svojim izgledom u ovom spotu oduševila publiku. Ono što je zanimljivo jeste da je na snimanje došla iz Madrida u Sarajevo na 24 sata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.