ZAGREB

Tarik Filipović: Luka Modrić sve je zaslužio

Njegov idol Zvone Boban nazvao ga je čudesnim igračem i dragim bićem,

Modrić i Filipović: Promocija "Moje igre". Instagram

Piše: Avaz.ba

19.11.2019


Tarik Filipović ističe da mu je bila čast što je bio voditelj promocije autobiografske knjige "Moja igra", kako kaže, još uvijek najboljeg nogometaša svijeta Luke Modrića.

- Put od dječačića u zadarskom zaleđu, života u prognanstvu, ratnih ožiljaka i gubitka djeda po kojem je dobio ime... Slike djetinjstva, ljubavi, uspjeha...Skromnosti, one prave, ljudske... I lopte koja je uvijek bila tu i pomogla mu da se popne na tron, dotakne zvijezde... Maestro, kapetan... Srce i karakter... Njegov idol Zvone Boban nazvao ga je čudesnim igračem i dragim bićem, velikim svjetskim brojem 10!!! Sve je dobio i sve je zaslužio... A najljepši je pogled na divnu obitelj, suprugu, suputnicu i supatnicu i troje prekrasne djece... i iznad svega-pogled ponosnih roditelja - poručio je Filipović.

Promocija je upriličena u zagrebačkom hotelu "Esplanade".

Inače, Filipović je veliki zaljubljenik u nogomet. Zeničanin, koji živi u Zagrebu, prati Dinamo, hrvatsku i bh. reprezentaciju, ali uvijek ističe da je on veliki i vatreni navijač zeničkog Čelika.

- Vatreni sam navijač Čelika. To je ljubav koja ne može i neće proći. Nadam se da dolazi neko naše vrijeme. Zenica i Čelik zaslužuju još bolju atmosferu oko kluba. Sve preduvjete imamo - od infrastrukture do navijača. Zenica zaslužuje Čelik u Evropi - poručio je Filipović nedavno za "Avaz".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.