ISPOVIJEST

Halid Muslimović za "Avaz": Čekam da se završi ovaj cirkus

Muslimović: Porodica mi vjeruje. Promo

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

20.11.2019

- Čekam da se ovaj cirkus završi, ovaj „Muppet Show“, da se riješim toga, da stavim tačku – govori Halid Muslimović na samom početku razgovora za „Dnevni avaz“.

Ružni izrazi

Pjevač je već neko vrijeme u centru dva skandala. Prvo zbog oduzimanja kuće u Prijedoru zbog prinudne aukcijske prodaje do koje je došlo zbog navodnog duga Erminu Elezoviću, a onda zbog toga što ga je u australskim medijima Sonja Bašić, Muslimovićeva navodna ljubavnica, optužila za prevaru za skoro 400.000 dolara te za fizički napad.

- Iznenađen sam zbog nekih medija, nekih “nepera”, jer ipak mora postojati neki kodeks. Ne treba niko da se izjašnjava prije nego što to bude završeno. Ljudi koriste mnoge ružne izraze, poput “prebio”, “zločin”... A to ništa nije tako – kaže Muslimović.

Istaknuo je više puta da se niko nije pozabavio time čime se Sonja bavi , zašto je imala problema sa zakonom u Australiji te ko je ona.

- Nije da me boli, ali nije ni svejedno. Ne boli me zato što znam kakvi su danas mediji i da ih je 20 posto pravih, kao i pera. Svi su navalili na brend koji se zove Halid Muslimović, a to nije baš lako srušiti. Narod se ne ruši. Imam milionske preglede i fanove i to se ne ruši – ističe pjevač.

Ipak, smatra da je potrebno čekati dok procesi ne budu gotovi.

- Ma, kakvo oduzimanje imovine. Ermin Elezović laže i blefira. Čovjek mi duguje pare koje sam pozajmio kad je meni bilo najteže, za vrijeme rata. Sud je akceptirao neke stvari koje nemaju veze s tim postupkom. Bio sam nemoćan u Jagodini i oni su radili šta su htjeli. Došlo je do toga da oni to ne mogu realizirati. On je jedan običan krpelj, lešinar... On meni duguje pare, a skoro sam ih i halalio. Uostalom, neka pokaže i dokaže kad mi je dao pare, gdje i zašto. Laže – zaključuje Muslimović.

Otkriva nam da njegov advokatski tim priprema tužbu, i to za klevetu.

Nisam jedini

Porodica pjevaču daje nesebičnu podršku, a tu je i činjenica da će Muslimović uskoro postati djed s obzirom na to da će se uskoro djevojka njegovog sina Enisa poroditi.

- Porodica mi vjeruje i zna kako je sve to. Nisam jedini kome se to dešava, svakog dana je neko na nekoj kladi ni kriv ni dužan. Hvala Bogu na unučetu. U tom pravcu smo se i fokusirali, i ja i moja porodica – kazao nam je Muslimović.

Optimista sam

- Optimista sam da će ubrzo biti završene obje kombinacije, koje su pune laži, manipulacija, čak i ucjena. To će sve biti uredu – poručio je Muslimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.