SUDBINA

Pobjednik "Zvezda Granda" cijeli život se nosio s teškim komentarima zbog slabog vida, a onda ga je pogodila porodična tragedija

Darko Martinović. Screenshot

Avaz.ba / Blic.rs

21.11.2019

Pobijedio je u šestoj sezoni "Zvezda Granda", nakon čega se skoro potpuno povukao s estrade, a mnogi žale što je zanemario talent i nije snimio hit.

Darko Martinović je nakon pobjede snimio album prvjenac kao poklon od produkcije, ali je nakon toga skoro nestao sa muzičke scene i iz medija . Ponekad se pojavi u "Grandovim" emisijama, a novu pjesmu nije snimio već dvije godine.

Darko je rođen je 3. septembra 1985. godine na Cetinju. Od samog početka važio je za jednog od omiljenih takmičara i među publikom, ali i među kolegama pjevačima.


Darko Martinović. Screenshot

Slabovid je, kako kaže, od rođenja, ali ne priznaje da je slijep.

- Mnogi misle da sam potpuno slijep, ali vidim, otprilike, pet posto. Vidim toliko da znam kada je dan, a kada noć. Kao klinac, kada sam počeo da se osamostaljujem, bilo je nerazumijevanja mojih vršnjaka. Oni nisu mogli da shvate taj nedostatak i to što ja ne mogu da igram fudbal. Djeca su znala da budu surova. Poslije su me prihvatili i sada nemam nikakvih problema - rekao je svojevremeno.

Darko vidi samo pet posto, a iako je skoro slijep, odlično vozi bicikl i igra košarku. Ovaj pjevač je kao veoma mlad doživio porodičnu tragediju zbog koje je prošao kroz veoma teške trenutke.

- Živim sa majkom i sa dvojicom braće, oni su mi pomogli da uspijem i kao pjevač i kao čovjek, a otac mi je umro prije četiri godine, kad su mu otkazali bubrezi. To su bili teški trenuci za mene, ali život je morao da ide dalje - ispričao je 2012. godine, odmah nakon pobjede u popularnom muzičkom takmičenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.