KUĆNI LJUBIMCI

Poznati i njihovi psi: Od Brene, Amre Džeko do Feđe Isovića

Ne može se pričati o ljubavi s nekim ko tu ljubav nije osjetio. Pas je sposoban višestruko vratiti ljubav koja se njemu daje, izjavila je Tanja Ribič

Piše: Avaz.ba

21.11.2019

Branko Đurić Đuro - Avaz
Tanja Ribič - Avaz
Bojana Gregorić-Vejzović - Avaz
Lejla Filipović - Avaz
Amra Džeko - Avaz
+3

Posebna veza između psa i čovjeka postojala je oduvijek. Kroz mnoge filmove, knjige i druga djela slavljena je odanost psa svom gospodaru, ali i ljubav koju je čovjek uzvraćao životinji. 

Mnoge poznate ličnosti danas imaju pse i dosta njih smatra ih članovima porodice. Društvene mreže, koje su i inače omogućile uvid u privatni život glumaca, pjevača, sportista i drugih, posjetiocima pokazuju kako izgleda život onih koji imaju kućne ljubimce.

Lepa Brena veoma često na svom Instagramu objavljuje fotografije svojih pasa, kao i Amra Džeko. U kući porodice Džeko, sudeći prema društvenim mrežama, toplinu i ljubav pronašla su dva psa s kojima se rado igraju njihova djeca.

Branko Đurić Đuro i njegova supruga Tanja Ribič također su veoma vezani za životinje. 

Kada je nedavno uginuo njihov vjerni pas Miki, koji je s Đurinom porodicom proveo punih 17 godina, glumac se od njega oprostio na društvenim mrežama.

- Zbogom, druže najvjerniji... Znam da ćeš me čekati tamo, kao što si uvijek, na kraju puta – veoma emotivno je napisao Đuro na svom Instagram profilu. 

Od Mikija su se oprostili i Đurina supruga Tanja Ribič, kao i njihove kćerke.

Đuro i njegova supruga u svojoj kući imaju još jednog psa Nikija, mačka Ibru, kao i svinju.

- Ne može se pričati o ljubavi s nekim ko tu ljubav nije osjetio. Pas je sposoban višestruko vratiti ljubav koja se njemu daje – izjavila je svojevremeno Ribič za „Avaz“.

U domu Lejle i Tarika Filipovića svakodnevnicu, također, uljepšava pas. Kada im je prije ovog ljubimca uginuo pas, Filipoviću su bili veoma tužni.

I Marija Šerifović doživjela je veliku emotivnu krizu nakon što je njen pas, engleski buldog Robi uginuo. Bila je očajna, a onda je u njen život stigao Hak. Marija se rijetko odvaja od svog psa i veoma često objavljuje njihove zajedničke fotografije.

I Bojana Gregorić-Vejzović te Slavko Sobin su među onima koji će vjerovatno reći da su psi njihovi najbolji prijatelji.

Također, i poznati scenarista Feđa Isović, kao i njegova supruga Jasna, inače veterinarka, veliki su ljubitelji životinja, te imaju psa za kućnog ljubimca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.