HITOVI

Feđa Isović za "Avaz" o nastavku snimanja "Lud, zbunjen, normalan": Serija sad djeluje kao potpuno novi format

Ovo je posao kao svaki, dosadi nekad

Publika željno iščekuje nove zgode Fazlinovića. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

26.11.2019

Sarajevsko naselje Hrasnica od jučer je opet pretvoreno u set gdje se snimaju novi nastavci jedanaeste sezone hit-serije „Lud, zbunjen, normalan“, s rediteljem Elmirom Jukićem i scenaristom Feđom Isovićem na čelu.

Dobra gledanost

Nove epizode emitiraju se u komšiluku, dok publika u BiH željno iščekuje da vidi nove zgode i nezgode porodice Fazlinović i glavnih aktera Mustafe Nadarevića i Moamera Kasumovića, a do tada prati reprize ovog sitkoma.

- Emitiranje nikad nije bilo u mojoj nadležnosti ni u nadležnosti produkcije „Fist“. Mi prodajemo proizvod i kada će ga televizija emitirati, zavisi apsolutno od njene procjene. Mislim da oni imaju jako dobru gledanost s reprizama, tako da premijere čuvaju za malo kasnije. Nemamo pravo upliva u to kada će naručilac emitirati proizvod koji smo mu prodali. O tome nemamo nikakvih informacija – govori nam Isović.

Iskreno kaže da mu nije žao što publika u BiH još nije vidjela nove nastavke.

- Jer će se epizode emitirati svakako. Logično je i da imam povjerenje u televizije i ljude koji se bavi time i znaju bolje od mene. Vjerujem njima i njihovoj procjeni – govori Isović.

O radnji i scenariju ne smije govoriti, jer mu ugovor ne dozvoljava.

- Mi smo zadovoljni. Uspjeli smo da osvježimo seriju, pa u nekim momentima djeluje kao neki potpuno novi format. Publika još nije imala priliku gledati ni ono što smo radili prošle godine – kaže Isović.

Isović: Nove priče. Arhiv

Lijepo je

Jedanaest sezona ovog TV projekta nije malo. Na naše pitanje je li mu LZN dosadio, Isović odgovara:

- To je posao kao svaki drugi. I ti ideš na posao, pa i tebi dosadi. Tako i meni. Ali, raduje me opet imati ekipu na okupu i da radimo. Nakon svih ovih godina, mi smo kao jedna velika porodica. Lijepo je sastati se i ponovo početi raditi.

Juka provodi dane  i noći s ekipom

Ekipa tokom snimanja uživa u druženju za vrijeme pauza, pa na profilima nekih od glumaca često možemo vidjeti fotografije s druženja.

- Juka (Elmira Jukića, op. a.) cijeli dan bude na snimanjima. Ja odem čisto drugarski, da ih obiđem. Juka ipak provodi dane i noći s njima – govori nam Isović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.