SPOROVI

Severina se guši u suzama: Izgubila u pravnoj borbi oko starateljstva za sina s Milanom Popovićem

Pjevačica je već angažirala advokata u Srbiji da ispita ko je i pod kojim okolnostima njenom sinu, koji je državljanin Hrvatske, izdao pasoš Republike Srbije

Milan Popović i Severina. Arhiv

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

28.11.2019

U pravnoj borbi oko starateljstva za sina Severina Kojić izgubila je spor s Milanom Popovićem.

Sutkinja Tea Golub donijela je jutros privremenu mjeru i odlučila u presudi da dijete živi s ocem, srbijanskim tajkunom Milanom Popovićem te da on samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta.

Pritom sutkinja u odluci nije navela na kojoj će adresi dječak živjeti. 

Inače, Milan Popović je za sedmogodišnjeg dječaka već dva puta izvadio putnu ispravu Republike Srbije, a Severina tvrdi da je on to uradio bez njene saglasnosti. Pjevačica je već angažirala advokata u Srbiji da ispita ko je i pod kojim okolnostima njenom sinu, koji je državljanin Hrvatske, izdao pasoš Republike Srbije.

Njen advokat Mate Matić podnio je prekjučer krivičnu prijavu protiv Milana Popovića zbog povrede djetetovih prava. Nakon incidenta u Osnovnoj školi ''Matija Gubec'', koju dječak pohađa, kada je bio zatvoren u školi jer majka nije došla po njega, a otac nije dozvolio da ga iz škole preuzme druga osoba, dječak je bio traumatiziran i preporuka ljekara bila je da ne ide u školu. 

Međutim, uprkos tome, Milan Popović vodio ga je u školu i mimo pristanka majke, pa je ona protiv njega podnijela krivičnu prijavu. 

Ova privremena mjera praktički znači da bi Severina Kojić danas trebala sina predati ocu koji ga po odluci suda može odvesti u Srbiju ili na neku drugu adresu i dalje brinuti o njemu. Njeni zastupnici ovu će odluku pokušati osporiti, s obzirom na činjenicu da su protiv Milana Popovića podnijeli krivičnu prijavu zbog povrede djetetovih prava.

Ova vijest potpuno je šokirala pjevačicu koja je, nakon ovog saznanja, jedva došla do riječi.

- Ne znam šta bih vam rekla. Nisam ovo očekivala jer je napravljen presedan u postupanju - kazala je, gušeći se u suzama, Severina za hrvatske medije.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.