ŽIVOTNA PRIČA

Zanosna Sarajka o braku sa Željinim bekom: Na prvom sastanku nisam mu dala da me poljubi

Vjenčali su se krajem 2018. godine, a potom postali i roditelji

Adna Avdić i Siniša Stevanović: Plavi ljubavni tandem. Privatni album

Piše: J. A. / Avaz.ba

29.11.2019

Veze između nogometaša i manekenki oduvijek su postojale, a da to mogu biti i veoma sretni parovi, primjer je i brak između desnog beka Željezničara Siniše Stevanovića i modela Adne Avdić-Stevanović. Upravo je supruga defanzivca kluba s Grbavice govorila za "Avaz" o svojoj karijeri, njihovom braku, ali i o nogometu.  

- Od malih nogu voljela sam haljinice, cipelice i poziranje. Modelingom se bavim od svoje 17. godine i mislim da se prosto rodiš s tim. Moram priznati, malo je za to zaslužna i moja mama - kaže 26-godišnja Sarajka, koja je završila Fakultet političkih nauka u glavnom gradu BiH.

Druge osobine

Trenutno, zbog privatnih razloga, nije vezana ugovorom ni za jednu modnu agenciju.

- Sarađujem sa skoro svima u Sarajevu. Ipak sam dugo u ovom poslu, stvorila su se prijateljstva, poznanstva i, iskreno, sada je već sve uhodano i znamo tačno koju reklamu mogu iznijeti - riječi su zgodne manekenke, koja dodaje da su genetika i odricanje tajna njene vitke linije.

Smatra da ljepota nije odlučujući faktor u modelingu.

- Ljepota može pomoći, ali nije presudna. U ovom poslu se gledaju i neke druge osobine - smatra naša sagovornica, koja nema ništa protiv estetske hirurgije ako je umjerena.

Voljena porodica

U dosadašnjem radu susretala se i s nekim nemoralnim ponudama.

- Kada kažeš da se baviš modelingom, odmah te neki ljudi povezuju s nemoralnim radnjama. To je posljedica rijalitija, Instagrama i onih koji sebe nazivaju modelom, a to nisu - smatra ova zanosna Sarajka.

Adna i Siniša vjenčali su se krajem 2018. godine, a potom su postali i roditelji.

- Mi, zaista, živimo kao jedna normalna i voljena porodica. Niti se ja ponašam kao žena nogometaša niti on kao nogometaš i skroz smo opušteni. Naravno, ima i kod nas perioda kad zajedno prolazimo kako poraze na utakmicama, tako i povrede. Ali, mislim da bi tako postupila svaka žena koja voli svog muža, a igrom slučaja, moj je nogometaš. Obaveze dijelimo i sve radimo prema dogovoru. Kad on (Siniša, op. a.) ima utakmicu, a ja snimanje, moja mama čuva bebicu - kaže atraktivna manekenka, koja je veoma aktivna na društvenim mrežama.

Odbila poljubac

Potom je opisala i kako je izgledao njihov prvi spoj.

- Našli smo se ispred stadiona nakon njegove neke utakmice. Siniša se dugo čudio, jer sam došla bez šminke i u tenama. Popili smo čaj tu blizu... Nisam mu dala da me poljubi iako me je kupio svojom ekavicom, moram priznati, a ostalo je historija - uz smijeh se prisjeća naša sagovornica.

Otkrila je i očekivanja od predstojećeg vječitog derbija.

- Mislim da svi vrlo dobro znamo koji je moj odgovor. Muža uvijek bodrim, ali kako nam je sin još mali, mi njega i kompletnu ekipu zajedno bodrimo, nažalost preko TV-a - zaključuje Adna Avdić-Stevanović, koja će nastaviti raditi posao koji voli i u kojem uživa.

View this post on Instagram

Posebnost 🤗👼🏼

A post shared by Stevanovic Adna ~25.02 👶🏻💙~ (@avdicadna) on

View this post on Instagram

Omiljena 👋🏻

A post shared by Stevanovic Adna ~25.02 👶🏻💙~ (@avdicadna) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.