PRAVDA SE

Dara Bubamara pojasnila izjavu o "seljačkoj školi": Bila sam isprovocirana i pijana

Pjevačica se oglasila na Instagramu i objasnila

Dara Bubamara. Instagram

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

2.12.2019

Nakon žestokih kritika zbog izjave u kojoj je Dara Bubamara rekla da njen sin ne ide u takozvane "seljačke škole", već u privatnu, koju pohađaju isključivo djeca drugih uspješnih roditelja, plavokosa pjevačica se oglasila na Instagramu.

Ona je na ovoj društvenoj mreži pojasnila kako je bila isprovocirana, te da nije tako mislila, navodeći da se zbog okolnosti čak i ne sjeća da je to rekla. 

Dara: Novinar me isprovocirao. Instagram / Dara Bubamara

- Što se tiče "skandala" oko škole, svi znate da sam žena iz naroda, potekla iz normalne porodice, i sama išla u državnu školu, kako ja tako i moj brat, moji prijatelji, rođaci...Nikog ne podcjenjujem niti omalovažavam po pitanju toga u kakvu školu ide, niti ljude rangiram i cijenim po tome, bila sam isprovocirana od strane novinara na snimanju DM Sat novogodišnjeg programa, umorna, možda i malo popila s kolegama na proslavi i takav odgovor kojeg se iskreno i ne sjećam mi je izletio, a prenesen je u pogrešnom kontekstu - napisala je Dara Bubamara. 

Darino objašnjenje na Instagramu. Instagram / Dara Bubamara

- Nisam htjela da napravim razliku između državne i privatne škole u smislu kvaliteta ili djece koja idu u te škole, već u smislu discipline djece i njihove zaštićenosti i na neki način izoliranosti od nasilja, raznih dilera, itd... - dodala je pjevačica. 

Ona je navela kako izraz "seljačke" nije bio najbolji te kako je htjela sasvim drugu stvar da istakne. 

- Da metaforički objasnim da djeca u konkretno u Kostinoj školi ne vide njega drugačije od sebe, ne upire se prstom u sina Dare Bubamara jer su tu sva djeca otprilike roditelja koji su javne ličnosti, u tom smislu sam htjela da kažem da su svi isti, nose uniforme, škola je zatvorenog tipa sa kontroliranim ulazom, ne prave se razlike u statusnom smislu ili pitanju zanimanja itd. Nisam na pravi način iskazala to što sam htjela ali mislim da je sada jasnije u kom smislu sam malo grublje objasnila svoju poentu - zaključila je pjevačica iz Novog Sada. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.