SEDMA UMJETNOST

Martin Skorseze ne želi da se njegovi filmovi gledaju na mobitelu

Neki su otišli toliko daleko da su čak osmislili kako da se film razdijeli u mini seriju od četiri epizode

Ekipa novog Skorsezeovog filma. Promo

Avaz.ba

3.12.2019

Veliki filmaš i oskarovac Martin Skorseze (Scorseze) zamolio je publiku da ne gleda njegove filmove, niti ikakve druge, na svojim pametnim telefonima. 

Skorseze je u razgovoru za "Rolling Stone" govorio o svom novom filmu "The Irishman", koji igra u limitiranom broju kina te je sad stigao na Netflix. 

- Predložio bih svakome ko želi pogledati neki od mojih filmova da ga nikako ne gleda na mobitelu, lijepo molim. Možda na iPadu ili velikom iPadu... - rekao je. 

No, neki gledaoci Skorsezeovih filmova ne dijele njegovo mišljenje. Neki su otišli toliko daleko da su čak osmislili kako da se film razdijeli u mini seriju od četiri epizode, budući da film traje čak tri i po sata. I to je nešto što se reditelju nikako nije svidjelo te je rekao da nikad nije ni razmišljao napraviti mini seriju umjesto filma.

Bez obzira na sve, Skorseze je za ovaj film dobio neke od najboljih kritika u karijeri, posebice zbog tehnologije koja je korištena kako bi se ispričala priča koja se proteže kroz nekoliko desetljeća. Negativne kritike, također, ne nedostaju. Kritiziran je zbog vrlo male minutaže za ženske uloge. 

Kriminalistička biografska drama "The Irishmanu" donosi priču o Franku Širinu (Sheeran) (Robert De Niro) i njegovom odnosu s dugogodišnjim prijateljem Džimijem Hofom (Jimmy Hoff - Al Paćino), za kojeg je radio kao plaćeni ubica i u čiji je nestanak kasnije navodno bio upleten. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.