ZAGREB

Severina manipulirala djetetom, željela od sebe napraviti žrtvu u medijima

Severina Kojić. Instagram

Avaz.ba

5.12.2019

Sutkinja zagrebačkog Općinskog suda Tea Golub zaključila je da je Severina Kojić nemarna majka koja je sebe u više navrata javnosti predstavljala kao žrtvu, o čemu svjedoči i incident kada je prijevremeno uzela dijete s ekskurzije.

Porodična drama Severine Kojić danima se ne smiruje nakon što je zagrebački sud odredio da njen sin Aleksandar živi s ocem Milanom Popovićem.

Prema presudi, zaključak sutkinje Golub, koja vodi slučaj, jeste da je popularna pjevačica nemarna majka, njeni postupci kod djeteta izazivaju stres, a sve kako bi sebe prikazala kao žrtvu u javnosti.

Izvedenim zaključcima prethodio je događaj iz oktobra 2019. godine, kada je mali Aleksandar bio na rekreativnoj nastavi u Novom Vinodolskom, a kada je Severina na ličnu odgovornost došla da ga preuzme bez ikakvog objašnjenja.


Milan Popović. Arhiv

- Škola izražava sumnju da majka svjesno zanemaruje dječakove potrebe, jer je kratko obrazložila da je došla po dijete prema uputstvu učiteljice, što je potpuna manipulacija činjenicama, pošto iz izvještaja koordinatorice iz Novog Vinodolskog proizlazi potpuno suprotno - da je majku pokušala uvjeriti da je dječak dobro raspoložen i da nisu primijetili nikakve razloge za odlazak, te su je molili da dječaku dopusti ostanak. Majka prilikom preuzimanja djeteta iz hotela nije lično došla na preuzimanje, već je sjedila u autu, a u hotel je ušao njen suprug Igor Kojić, koji učiteljicama nije htio dati konkretan odgovor na pitanje je li majka s njim - piše u presudi.

U nastavku je navedeno da je Severina, kada je ugledala sina, izašla iz automobila i zagrlila dijete, ali da se nastavnicima nije obratila niti objasnila zašto dječak ide ranije kući.

- Majka ne vodi računa o zaštiti prava djeteta, opstruira proceduru koju provodi škola, te na taj način svog sina, kao i ostale učenike, stalno dovodi u stanje stresa, a i nepotrebnog emocionalnog pritiska, s kojim dječak nije u stanju da se nosi (kako je u više navrata uočeno u školi, o čemu je obaviješten i centar za socijalni rad), a sve to samo da bi samu sebe prikazivala kao žrtvu pred očima i ušima medijskog prostora i šire javnosti - istaknuto je u presudi sutkinje Tee Golub, prenose srbijanski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.