POZNATI

Čombetova supruga slavi rođendan uz vegansku trpezu

Bračni par ishranu promijenio prije tri godine

Miraj i Marija: Žive u Los Anđelesu. Facebook

Piše: Avaz.ba

5.12.2019

U domu Miraja Grbića, popularnog Čombeta iz serije "Lud, zbunjen, normalan", u Los Anđelesu danas vlada slavljenička atmosfera. Njegova supruga Marija Omaljev-Grbić, također glumica, slavi 37. rođendan.

Njihova slavljenička trpeza izgledat će vjerovatno nešto drugačije nego kod većine, jer ovaj bračni par već izvjesno vrijeme živi i promovira veganstvo.

- Vegani smo postali prije tri godine. Miraj je jednog dana rekao: "Ja više ne mogu jesti životinje. Ne mogu više tu energiju ubijenog stavljati u sebe." Pitala sam ga: "To mi super zvuči. Hoćeš li jesti ribu?" Odgovorio je: "Pa i ribe su živa bića." To me navelo da razmislim o tome što jedem. Veganstvo mi je na kraju došlo kao neko otvaranje očiju, kao kada pogledaš nešto s jedne strane i cijela percepcija ti se promijeni. Više nikada ne možeš gledati nešto kao prije, jer si shvatio kako stvari stoje. Nakon tri godine, oboje smo presretni našim izborom. Zdravlje nam je savršeno, moj takozvani "genetski kolesterol" je nestao, koža mi je čišća i sjajnija, a i Miraju je krvna slika postala savršena. Sigurno je to jedna od najboljih odluka koje smo donijeli. Ljubav prema ljudima, životinjama, našem planetu nešto je što definitivno preporučujem svakome - otkrila je Marija svojevremeno kako su se ona i suprug Miraj odlučili za veganstvo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.