RAZGOVOR

Sergej Trifunović za "Avaz": Mostar me uvijek emotivno razbije

Nadam se da me je Sarajevo poželjelo. Znam da ja jesam Sarajevo

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

6.12.2019

Trifunović: Moja najbolja uloga. Arhiv

Prvo izdanje „Sarajevo Festa: Umjetnost i politika“, na čelu s „East West Centerom“ i rediteljem Harisom Pašovićem, u Sarajevo, Mostar i Banju Luku dovelo je brojne eminentne umjetnike iz svijeta filma, teatra, muzike, ali i aktere političke scene.

Partnerski odnosi

Veliku pažnju izaziva i film „Ajvar“, koji će sutra, 7. decembra, biti prikazan u “Cinema Cityju” u bh. prijestonici. S razlogom je ovo ostvarenje nagrađeno prestižnim nagradama na festivalima na kojima je prikazan.

Zahlađene partnerske odnose, prevaru, patnju i rastanak maestralno su odigrali Nataša Ninković (47), koja utjelovljuje Vidu, i Sergej Trifunović (47), kome je pripala uloga Baneta, dok Ana Marija Rosi (Ane Marie Rossi) potpisuje režiju.

Kako su nam kazali i Ninković i Trifunović, prisustvovat će sarajevskoj projekciji i raduju se tome. Ipak, raspoloženi Trifunović podijelio je s nama i više od toga.

- Nadam se da me je Sarajevo poželjelo. Znam da ja jesam Sarajevo. Volim taj grad i volim doći. Jesam ja iz Mostara, ali Sarajevo je meni posebno – kaže Trifunović, koji živi i radi u Beogradu.

Za filmsko ostvarenje i sam smatra da je odlično.

- Za mene je uloga Baneta moja najbolja uloga. “Ajvar” je melodrama, žanr koji nije mnogo rađen kod nas, na ovim prostorima. Odlično je – ističe Trifunović.

Ninković i Trifunović: Igraju mladi bračni par. Promo

Nostalgične slike

O spoju njega i Nataše Ninković, kaže da je prirodan spoj te da se toliko dugo znaju da ne zna šta bi više i pričao o tome.

A u rodnom gradu Trifunović je za Baneta osvojio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu na Mostar Film Festivalu (MOFF). Tada je boravio u gradu na Neretvi i, kao i svaki put kad je tamo, na društvenim mrežama objavljivao je fotografije koje su, prema mišljenju mnogih, pune nostalgije.

- U Mostaru je kao i uvijek kad se dođe u rodni grad. Emotivno me uvijek to razbije, ne mogu ja to pričati. Nemojte mi to raditi, vi mislite da je meni lako – zaključuje Trifunović.

Poezija, muzika…

Osim u glumi, Sergej Trifunović odlično se snalazi i u poeziji te s vremena na vrijeme organizira poetske večeri. A tu je i muzika, kojom se uspješno, doduše iz hobija, već neko vrijeme bavi. Objavama na Instagramu često oduševi pratioce. Jedna od posljednjih je videosnimak kako ga publika nosi na rukama.

- Da sam imao toliko povjerenja u publiku dok sam svirao, vjerovatno bih se bar jednom odvažio da uradim “stage diving” – napisao je tada Trifunović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.