WINTER PARTY

Megazvijezde najavile spektakl na Bjelašnici: Pokažimo koliko je jako Sarajevo, ko nema prijevoz, neka se javi

Na koncertu 15. decembra očekuju se desetine hiljada ljudi

Piše: Sl. M. - E. T. / Avaz

6.12.2019

Pres-konferencija povodom koncerta "Winter party" na Bjelašnici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Veliki muzički spektakl "Winter party" bit će održan 15. decembra, na Bjelašnici, a nastupit će najveće zvijezde novog muzičkog pravca na Balkanu - Jala Brat, Buba Corelli, Senidah, Coby i Innas. 

Ulaz na koncert, na kojem se očekuju desetine hiljada ljudi, bit će besplatan, potvrdio je direktor preduzeća ZOI '84 Kenan Magoda

- Veoma sam ponosan što na ovaj način možemo najaviti otvaranje skijaške sezone na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, s megazvijezdama iz Sarajeva, Srbije i Slovenije. Znači, za jedan regionalni spektakl ćemo pokazati šta je Bjelašnica i šta je pravi domaćin. Siguran sam da ćemo 15. decembra napraviti jedan ozbiljan dernek, kako to Sarajlije znaju, uživati na čistom zraku, skijanju i u sitne sate uživati u noćnom skijanju - rekao je Magoda.

Azra Džigal, v. d. predsjednika Turističke zajednice KS, izrazila je zadovoljstvo što će na Bjelašnici nastupiti "novi val umjetnika".

- Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine sudjeluje u otvaranju zimske turističke sezone. Odlučili smo se ove godine da to bude nešto novo. Da ovom muzikom privučemo i novi profil turista. Već su nam najavili da dolazi 180 autobusa studenata, što je već brojka koja dovoljno govori o njihovoj popularnosti i onome što očekuje svakoga ko bude posjetio Bjelašnicu 15. decembra - rekla je Džigal, ističući kako se nada da će ovo biti uspješan početak saradnje s perspektivnim muzičarima.

Jala Brat, Buba Corelli, Innas i Coby naglasili su kako su posebno sretni što je jedan ovakav događaj upriličen u Sarajevu, na olimpijskoj ljepotici.

- Cilj nam je samo da taj dan bude što spektakularniji, što veći i što bolji, da pokažemo Sarajevo onakvim kakvo jeste i kakvo je nekada bilo te davne 1984. i šta je ZOI. Ulaz je besplatan, a ko nema prijevoz neka se javi, mi ćemo organizirati - poručio je Jala Brat.

Reper iz Srbije Coby istakao je kako mu je drago što je dio cijelog spektakla, ne skrivajući oduševljenje maskotom - Vučkom.


Coby nije krio oduševljenje Vučkom. M. Kadrić

- Vučko, ja sam malo tigrast večeras, naći ćemo se na istoj nadmorskoj visini 15. decembra. Mislim da ćemo dokazati koliko je jako cijelo Sarajevo, cijela Bosna i Hercegovina, cijela bivša Jugoslavija - rekao je Coby

Kao predstavnik mlađe generacije umjetnika, predstavio se reper Innas. 

- Pošto sam generacijski mlađi, iskoristit ću priliku da pozovem mlađu generaciju da dođu da se družimo, da budem skupa i da nam bude dobro - istakao je Innas

"Winter party" na Bjelašnici počinje u 14 sati i trajat će do 18 sati. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.