JET SET

Sandra Afrika otkrila kako je postala jedna od bogatijih pjevačica

Punila sam diskoteke širom Balkana i Evrope, tako je sve krenulo prije 13 godina

N. C./ Avaz.ba

7.12.2019

Sandra Afrika - Avaz
Sandra Afrika - Avaz
Sandra Afrika - Avaz
Sandra Afrika - Avaz
Sandra Afrika - Avaz

Sandra Afrika, popularna pjevačica, otkrila je kako je od prosječne plesačice postala jedna od bogatijih pjevačica u Srbiji. Ona je istakla da je do svoje 30. godine sebi priuštila sve o čemu je sanjala.

Pjevačica je navela kako se prije uspješne muzičke karijere pojavila u nekoliko spotova Mileta Kitića, kao i da je bila članica plesne grupe koja ga je pratila na nastupima.

- Pojavila sam se u nekoliko Miletovih spotova. I tad je moj menadžer, tadašnji dečko, primijetio da se na Balkanu velika prašina podigla oko mene. Kako sam dobila tada informaciju, Miletovi menadžeri su bukvalno uvjetovali da moram da se pojavim na njegovom nastupu - rekla je zgodna brineta.

Pjevačica je ispričala kako je tadašnji menadžer rekao da ne treba plesati te da može, u ovoj situaciji, bilo kakvom pjesmom napuniti dvoranu bilo gdje. Potom je odveo kod Marine Tucaković, koja joj je napisala pjesmu "Afrika". U samo nekoliko dana pjesma je postala veliki hit. Po njoj sam dobila nadimak i nastupi su počeli odmah. 

- Punila sam diskoteke širom Balkana i Evrope. Nisam znala šta me snašlo. Eto, tako je sve krenulo prije 13 godina - istakla je popularna pjevačica za ''Kurir''. 

Također, ona je priznala da ništa ne bi mijenjala u svojoj karijeri te da je sretna zbog svog uspjeha.

- Ništa ne bih mijenjala. Iza mene je ostalo lijepo vrijeme puno hitova. Valjda zato i opstajem kroz sve ove promjene u muzici. Pojave se novi, budu "in" neko vrijeme i nestanu. Ko je Sandra Prodanović, a ko Sandra Afrika? Ima li razlike? Sandra Prodanović je ista Sandra Afrika. Nema razlike. Čak me i ukućani zovu Afrika - naglasila je.

Jedna od bogatijih pjevačica pohvalila se da voli trošiti novac, kao i da nema neostvarenih želja.

- Kažu da si bogat onoliko koliko potrošiš i proputuješ. Tako da kod mene novac služi za trošenje. Sve što sam željela sebi sam i priuštila - kazala je pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.