JET SET Dva i po sata magije

Severina održala najemotivniji koncert u životu: Oborila rekord Arene Zagreb

Pjevačica zahvalila svim ljudima Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije

Sl. M. / Avaz.ba
08.12.2019 14:01

Nakon spektakularnih koncerata u Splitu i Beogradu, u sklopu velike turneje "The Magic Tour", sinoć se i Zagreb naklonio velikoj regionalnoj zvijezdi - Severini

Iako dupkom puna, Arena je bila premala za sve one koji su uživo htjeli doživjeti spektakl o kojem se mjesecima priča i sedmicama traži karta više, ali i za one koji su došli podržati Severinu u najtežem periodu života. Učinili su to na najljepši mogući način, gromoglasnim višeminutnim aplauzom, kako na početku koncerta, tako i između pjesama, tokom cijelog koncerta, koji je zasigurno bio najemotivniji u Severininoj karijeri. 

- Hvala na podršci svim ljudima Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Hvala svima vama koji ste došli i koji me dugo pratite na koncertima. A od rođenja me prati moja mama, koja je gore u loži – rekla je Severina na početku koncerta, nakon čega je cijela dvorana uputila ovacije majci. 

Iako se po ovacijama činilo kako publika neće dati da se koncert ikada završi, u dva i po sata stalo je sve ono što je čak 100 ljudi, na čelu sa Severinom, pripremalo nekoliko mjeseci. 

Najveći Severinini hitovi, izvedeni uz pratnju 15 vrhunskih muzičara, 20 uvježbanih koreografija u izvedbi 16 najboljih regionalnih plesača i plesačica, čarobni kostimi koji se doslovno transformiraju iz jednog u drugi, dosad neviđeni light na ovim prostorima te video pozadine, dodatno su začinili ono najbitnije, što je vidno isijavalo iz Severine, a to je čista emocija. 

Emocija koja je povezivala više od 20 hiljada ljudi i jednu Severinu, koja je ovim koncertom oborila rekord posjećenosti Arene, srušivši svoj vlastiti iz 2013. godine.

Komentari

NA VRH