BEOGRAD

Vozač autobusa koji je Dei otkinuo ruku priznao krivicu

Jovanović je pristao da bude osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu

Đurđević: Uspješno se oporavlja. Arhiva

Avaz.ba

11.12.2019

Bojan Jovanović, vozač autobusa koji je u februaru naletio na voditeljicu Deu Đurđević, zaključio je sporazum s Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, prema kojem je priznao krivnju, piše alo.rs.

Jovanović je pristao da bude osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od godinu zatvora s rokom kušnje od tri godine, kao i na mjeru sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom D kategorije od jedne godine. Sporazum je proslijeđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje. 

Inače, Dea je nedavno za srbijanske medije ispričala detalje nesreće u kojoj je zadobila teške ozlijede. U saobraćanoj nesreći između dva autobusa i tri automobila kod bolnice ''Dr. Dragiša Mišović'' u Beogradu, prije devet mjeseci teško je ozlijeđeno troje ljudi, a među njima je bila Dea.

Najprije je imala lakši sudar s drugim automobilom, a u trenutku kada je izašla iz auta, kako bi se s vozačem dogovorila što da rade, na nju je naletio autobus i otkinuo joj ruku. Nakon nesreće, voditeljica je imala više od 20 operacija u kojima su joj se liječnici borili za život.  

Doktori su joj rekli kako nikada nisu vidjeli takve povrede te da ju je svaka od njih mogla koštati života. Osim amputirane ruke, imala je nagnječenje srca i pluća, vodu u plućima, polomljeni donji dio kičme, djelimičnu paralizu desne noge i potpunu paralizu lijeve noge. 

- Primala sam morfij dva i po mjeseca svaki dan. Umrla sam tri puta i svaki put su me doktori spasili. Hitna pomoć je tada stigla nakon dvije minute, oni nisu znali tko je ozlijeđen. Profesionalno su odradili svoj posao, ali bol mi je bila neizdrživa. Cijelo sam vrijeme tražila nešto protiv bolova, međutim, nisam znala da sam imala puno veće ozljede od onog što sam vidjela - ispričala je Dea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.