ČUDO

Glumica koja se bori s rakom prodala svoju kultnu jaknu: Kupac učinio nesvakidašnju stvar

Nosila je u filmu "Briljantin"

Olivija Njuton-Džon. Printscreen

Avaz.ba

11.12.2019

Kupac crne kožne jakne koju je Olivija Njuton-Džon (Olivia Newton John) nosila u filmu "Briljantin" vratio ju je pjevačici nakon aukcije, doniravši 243.000 dolara, koliko je potrošio na kupovinu, njenom centru za liječenje raka u Australiji.

Taj odjevni predmet ne bi trebao završiti u ormaru nekog milijardera samo zato da bi se on mogao hvaliti tim podatkom - kazao je anonimni kupac kožne jakne. 

Dodao je da su šanse da se pobijedi recidiv raka uz pomoć najnovijih terapija hiljadu puta veći od toga da se neko pojavi iz vedra neba, kupi omiljeni predmet na aukciji i vrati ga prodavcu. 

Na aukciji je bilo oko 500 predmeta iz Olivijine kolekcije, a u prodaji su se našli da bi se prikupilo što više novca za Centar za borbu protiv raka i wellness centar "Olivia Newton John" iz Melburna, koji je pjevačica i glumica utemeljila nakon što je prvi put saznala da boluje od raka dojke 1992. Ova 71-godišnja Australka ranije ove godine kazala je da se s rakom dojke bori već treći put.

Kupac kožne jakne rekao je da je njen najveći fan te joj je poželio brz oporavak. Njuton-Džon otkrila je da će jaknu izložiti u svom centru u Melburnu.

- To je za mene nevjerojatno velikodušan čin, beskrajno sam mu zahvalna - kazala je glumica.

Jakna i crne hlače što ih je Olivija nosila za vrijeme dueta s Džonom Travoltom (John Travolta) u filmu "Briljantin" iz 1978. prodati su prošlog mjeseca različitim kupcima na aukciji na Beverli Hilsu za dvostruku cijenu od očekivane. 
 

View this post on Instagram

@gigihadid

A post shared by Olivia Newton-john (@therealonj) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.