HOLIVUD

Megan Foks upisala djecu u vegansku školu, za zgažene bube organizira sahrane

Ne čupamo cvijeće iz zemlje. Djecu učim da su biljke živa bića, ispričala je glumica

Avaz.ba

12.12.2019

Megan Foks - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Glumica Megan Foks (Fox, 33) sa suprugom Brajanom Ostinom Grinom (Brian Austin Green, 46) otkrila je kako djecu odgaja da budu ljubazna prema životinjama te ih je upisala u vegansku školu, piše "Metro".

Svoju djecu uči da ne trgaju cvijeće iz zemlje jer imaju osjećaje i misli te je održala sahrane zbog bubica na koje je slučajno zakoračila. Također, kada jedno od njene djece slučajno ubije neki insekt, oni za njega imaju pogreb.  

- Djecu šaljem u organsku, održivu, vegansku školu, gdje sade svoju vlastitu hranu. Uzgajaju je, beru i nose u lokalne restorane kako bi prodali, pa razumiju kako to sve funkcionira. Specifična sam po tome da ne nanosim štetu životinjama. Mrave ne gazimo, mi ne radimo takve stvari. Ne čupamo cvijeće iz zemlje. Djecu učim da su biljke živa bića - ispričala je glumica.

Također, Megan je nedavno priznala kako je njen najstariji sin zainteresiran za modu i ponekad u školu želi nositi haljine.  

- Učim ih da se mogu odijevati i izražavati kako god to žele i da pritom budu samouvjereni. Moja djeca idu u liberalnu školu u Los Anđelesu, ali i tamo im druga djeca govore stvari poput: "Dečki ne bi trebali nositi haljine" ili "Roza boja je za curice." Želim im usaditi da se u takvom trenutku ne trebaju osjećati loše, nego da s ponosom nose ono što žele - ispričala je Foks. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.