MUZIKA I ŽIVOT

Tejlor Svift slavi 30. rođendan: Od kantri djevojke do megazvijezde

Da bi napredovala u karijeri, s porodicom je odselila u Hendersonvil u Tenesiju

L. K. P. / Avaz.ba

13.12.2019

Svift: Uvijek znala šta želi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Tejlor Svift (Taylor Swift) danas slavi 30. rođendan. Sa 30 je postigla ono o čemu drugi umjetnici mogu samo sanjati. Tajna njenog uspjeha su veliki talent i upornost. Nedavno je oborila rekord, postala je pjevačica s najviše osvojenih muzičkih nagrada. Osvojila ih je čak 28.

Uvijek je znala šta želi u životu.

S roditeljima i bratom Ostinom (Austin) živjela je na farmi u Pensilvaniji, gdje su uzgajali božićna drvca. Veoma rano počela je pisati pjesme. Ali ne samo to, navodno je već sa 12 godina napisala roman od 350 stranica.

Da bi napredovala u karijeri, s porodicom je odselila u Hendersonvil u Tenesiju. Tu je ostvarila svoje početke, gdje su počeli mnogi poznati kantri pjevači, kao što je Džoni Keš (Johnny Cash) i drugi.

Ubrzo je snimila svoj prvi album. Godine 2006. prvim albumom "Taylor Swift" stvorila je ime u kantri muzici. Srugim albumom „Fearless“ i singlom "Love Story" uspjela je da se probije na svjetskoj sceni.

Album „1989“ smatra svojim prvim pop albumom.

-Jedan dan sam se probudila i shvatila sam da se moram okrenuti novom muzičkom stilu – otkrila je u jednom intervjuu.

Pop muzika je najbolji način da se Tejlor izrazi. Onda je sve krenulo. Jedna nagrada pratila je drugu. Prema ''Forbesovoj'' listi, Tejlor Svift trenutno je najbolje plaćena muzičarka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.