ESTRADA Novosadski kantautor najavljuje koncerte

Đorđe Balašević: Borili su se za moj život, vidimo se u Osijeku pa u Zagrebu

Prije dvadesetak dana mediji su greškom objavili i jednu tačnu vijest

Večernji.hr

Balašević: Otkrio detalje iz prve ruke

Foto: Arhiv


Novosadski kantautor Đorđe Balašević za Večerinji.hr piše kako su se borili za njegov život i ekskluzivno najavljuje koncerte. Njegov tekst prenosimo u cijelosti: 

Prije dvadesetak dana mediji su greškom objavili i jednu tačnu vijest. Naravno, svaka novinska kuća to je intonirala i komentirala na svoj način, ali u osnovi svodilo se na isto.

Kad bi se svi ti naslovi pročistili od proizvoljnih i neprovjerenih podataka, a pomalo i od želja onih koji su ih smišljali, ostala bi samo razočaravajuća informacija da su na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici spomenutom “pjevaču” ugrađena četiri “stenta”, i da je poslije isto toliko dana provedenih na intenzivnoj njezi poslan na kućni oporavak. Po mojoj, doduše, neprovjerenoj verziji, nije mi, dakle, pozlilo, nisam hitno prevezen u bolnicu, nego sam se do nje odvezao sam i nisam se tog dana grčevito borio za svoj život, nego su se za njega srećom borili drugi koji se daleko bolje od mene znaju boriti za živote.

Svako od nas među poznanicima ima liječnika kojega maltretira u vezi svega što ima veze s medicinom, pa tako i mi gnjavimo svog prijatelja, vrsnog hirurga s čestim prezimenom i rijetkim darom da liječi i neizlječivo. Jednom davno vratio je Olju iz ruku već uzletjelih anđela, i od tada se njemu prvom obratimo čim se javi neka dilema oko zdravlja, bio to sastav kapi za nos ili laparoskopija pri operaciji žuči. Danima pred koncert u Kragujevcu, prvi nakon devetnaest godina, imao sam neki glupi osjećaj da bi to mogao biti i prvi Balaševićev koncert koji bih mogao propustiti? Godinama mi se povremeno javljala potmula bol u grudima, ali ne prava, nego prije neka “kineska” bol, za koju sam nepravedno optužio dijafragmu (to mi je djelovalo skroz originalno), ali s vremenom se taj neugodni spazam legalizirao do te mjere da mi je konačno potvrdio i uputnicu za još jednu konzultaciju s prijateljem.

Botovi s iskaznicama

Strpljivo je odslušao moju revolucionarnu hipotezu o dijafragmi, koja je prijetila da će uzdrmati osnove suvremene medicine, ali je mnogo više bio zgrožen kad je čuo da nikad u životu nisam napravio EKG. Onda je, zagledavši se u one grafikone (i ogradivši se da to ipak nije njegova specijalnost), konstatirao da je netko očigledno zreo za jedan ozbiljan servis, ili taj EKG aparat ili ja? Da skratim, nije bila u pitanju dijafragma...

Priznajem da me je i više od “hitne kontrole” na Institutu brinulo nešto oko “bubica” za tamburaše, čak mi je i laknulo kad je pregled nevoljko pomaknut za sljedeće jutro, budući da sam izračunao da komotno stižem na tonsku probu, ali onda se neočekivano zakuhalo. Mogao bih vas daviti detaljima iz prve ruke, koje sasvim sigurno nikad neću zaboraviti, ali nemam nikakvog prava na dramatiziranje, pa rođen sam pedeset i treće, zaboga, i normalno je da netko s tim matičnim brojem gostuje na koronarnom odjelu bolnice, a ne u kakvom “rijalitiju”? Jedan od najvažnijih uvjeta da budeš sretan u životu je taj da si sve vrijeme vršnjak svojih godina...

Više o temi Đorđe Balašević

POZNATI
Olivera Balašević napisala knjigu
NA VRH

Podijeli članak na