ODLUKA PORODICE Na ovome je insistirala njegova kćerka Ilda

Saznajte šta će se dogoditi s kućom u kojoj se rodio Šaban Šaulić

Žele sačuvati uspomenu na kralja narodne muzike

Avaz.ba
15.12.2019 15:31

Šaban Šaulić: Poginuo u saobraćajnoj nesreći

Foto: Arhiv

Porodica Šabana Šaulića odlučila je da u njegovu čast napravi spomen-kuću u rodnom Šapcu. Na ovu ideju došla je pjevačeva mlađa kćerka Ilda, a majka, brat i sestra su je podržali, jer žele sačuvati uspomenu na kralja narodne muzike.

Šaulić je mnogo volio svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio u Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji vjeruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mjesto za mali muzej, u kome će se naći predmeti koji su obilježili pjevačev život i karijeru.

- Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali - rekao je izvor za Informer.rs.

Porodica Šaulić željela je da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posjete ovaj mali muzej i pogledaju neprocjenjivu zbirku pjevačevih uspomena.

U Šabanovom rodnom domu bit će izložene njegove ploče, diskovi, brojne nagrade, fotografije iz njegovog djetinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odijela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina s njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi. Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posjetiocima biti zanimljivo da vide i čuju bit će priče i anegdote u vezi s njegovim najvećim hitovima i kako su oni nastali - ispričao je izvor.  

Komentari

NA VRH