PORODICA U ŠOKU

Opljačkana Tamara Eklston: Ukraden nakit od 50 miliona funti

Provalnici su iza sebe ostavili otvoren prozor kroz koji su pobjegli u nepoznatom smjeru

L. K. P. / Avaz.ba

16.12.2019

Luksuzni dom Tamare Eklston - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Iako živi u jednoj od najsigurnijih četvrti u Londonu, uz jako osiguranje u vlastitom domu, nepoznati počinioci uspjeli su provaliti u vilu Tamare Eklston (Ecclestone) i u manje od sat odnijeti nakit u vrijednosti čak 50 miliona funti.

Dok je ona pakovala kofere za svoj blagdanski odmor s porodicom, za sada nepoznati počinioci prolazili su posljednji plan pljačke njenog vrijednog nakita iz dobro čuvanog sefa u vili u Kensingtonu. Samo nekoliko sati nakon što je Tamara otišla sa suprugom Džejom Ratlandom (Jay Rutland) i kćerkom Sofijom (Sophi), neko je opljačkao njen luksuzni londonski dom.

Pretpostavlja se da su u kuću došli kroz vrt sa stražnje strane, a potom su se zaputili direktno u prostorije, gdje su dobro skriveni sefovi s nakitom slavne bogatašice. Sve se dogodilo u samo 50 minuta, a provalnici su iza sebe ostavili otvoren prozor kroz koji su pobjegli u nepoznatom smjeru.

Tridesetpetogodišnja kćerka prvog čovjeka Formule 1 Bernija Eklstona (Bernie) kratko je za medije izjavila da je izvan sebe i u velikom šoku zbog provale.

- Ovo je jedna od šokantnijih provala jer je ovo jedna od najbolje čuvanih četvrti, ali i ulica u Londonu pa nikome nije jasno kako su to izveli - rekla je jedna od slučajnih prolaznica koja se našla na mjestu događaja nakon što je stigla policija.

Koliko je četvrt čuvana, govori i podatak da u istoj ulici svoje vile imaju Džon Hant (Jon Hunt), Roman Abramovič, Sultan Bruneja i najbogatiji čovjek Kine Vang Jianlin (Wang). Ulicu su u žargonu prozvali ''kutkom milijardera''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.