SARAJEVO

Sedma večer u Kamernom: "Predstava Sjećaš li se Doli Bel" zatvorila takmičarski program

Sutra dodjela nagrada, najtiražniji bh. dnevni list "Dnevni avaz", kao i u prethodne tri godine, tradicionalno dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu "Avazov zmaj"

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

18.12.2019

Kamerni teatar 55 - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+20

Sedmog dana Četvrtog međunarodnog festivala "Dani Jurislava Korenića" u Kamernom teatru 55 izvedena je predstava "Sjećaš li se Doli Bel", za koju je režiju i adaptaciju potpisao Kokan Mladenović. Interesiranje za večerašnju izvedbu bilo je iznimno veliko i tražila se ulaznica više. Publika je uživala u majstorskoj glumi Emira Hadžihafizbegovića, Gordane Boban, Mirsada Tuke, Tatjane Šojić, Davora Golubovića i drugih.

Ova predstava Kemernog teatra zatvara, ujedno, takmičarski program Festivala, a sutra će na posebnoj svečanosti biti dodijeljene nagrade laureatima. I ove godine bit će dodijeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju i tekst te nagrade “Žan Marolt” za najboljeg glumca i glumicu. Najtiražniji bh. dnevni list "Dnevni avaz", kao i u prethodne tri godine, tradicionalno dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu "Avazov zmaj".

Žiri Festivala, kojim predsjedava reditelj Dino Mustafić, a u čijem su sastavu još Izudin Bajrović, Tatjana Peternek-Aleksić, Larisa Sarajlić-Ramović i Kristina Ljevak, donijet će odluku o najboljima.

Publika, među kojom je veliki broj poznatih ličnosti, uživa od četvrtka navečer u istinskim teatarskim poslasticama, a direktor Festivala Emir Hadžihafizbegović ističe da je ovo najbolje izdanje "Dana Jurislava Korenića" do sada. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.