IZA KULISA

"Dubioza kolektiv": Momci iz "Helem nejse" nam prijete

Mi smo njima, dok su bili mladi i perspektivni, dosta pomagali, kaže Brano Jakubović

"Dubioza kolektiv" i "Helem nejse". Arhiv

Piše: N. Ajnadžić / Avaz.ba

21.12.2019

 Nova godina kuca na vrata, a ekipa s BHT 1 pripremajući praznični program televizije ugostila je dvije popularne bh. grupe - „Dubiozu kolektiv“ i „Helem nejse“.

Momci iz bendova dio su specijalnog izdanja emisije „Konačno petak“, koji će biti emitiran 31. decembra u 21 sat.

„Dubioza kolektiv“ na snimanju Novogodišnjeg programa. Avaz

Odlična svirka

Maja Miralem, urednica Muzičko-revijalnog programa BHT 1 i voditeljica specijala, zadovoljna je pripremljenim sadržajem za Novogodišnji program. Istakla je da će svako pronaći sadržaj za sebe, ne želeći otkrivati više o pojedinostima emisije, čuvajući to kao iznenađenje za gledaoce. 

- Mislim da će biti zadovoljni onim što im pripremamo 31. decembra, a ovo specijalno izdanje „Konačno petak“ bit će sigurno kao dobra priprema za dernek ili dobra uvertira za sve ono što smo nakon toga pripremili u okviru Novogodišnjeg programa BHRT-a. „Dubioza kolektiv“ i „Helem nejse“ su pripremili odličnu svirku, a ostali sadržaji za sada, neka budu iznenađenje – kazala je Miralem.

Brano Jakubović, frontmen „Dubioze“, kaže da su zadovoljni sa svim što se desilo u 2019. U šaljivom tonu, njemu karakterističnom, prokomentirao je njihov odnos sa grupom „Helem nejse“ na muzičkoj sceni.

Momci iz grupe „Helem nejse“. Avaz

Objavljen album

- Mi smo njima, dok su bili mladi i perspektivni, dosta pomagali. Sada kada su doživjeli određeni uspjeh, prijete nam. Sada ih pokušavamo sabotirati na određeni način i vučemo ih sa sobom po svirkama. Sada kada smo i mi kao „Dubioza“ propali pokušavamo i njih povući sa sobom – kaže Jakubović.

Admir Čular, alijas Čika Gagara iz „Helem nejse“ istakao je da je ova godina za njih bila odlična i produktivna.

- Mi smo puno toga napravili u ovoj godini. Zahvalni smo našim prijateljima iz „Dubioze“, prezadovoljni smo. Jedva čekamo da se odmorimo, objavili smo album, puno je koncerata iza nas i, što se nas tiče, najbolja godina do sada – istakao je Čular.

Miralem i Đozić: Voditelji emisije. Avaz

Stigao i "nadrealista" Zenit Đozić

Čuveni „nadrealista“ Zenit Đozić bit će jedan od voditelja.

- Uz Maju i Zenita, tu je i kreativni tim kojeg čine Zana Marjanović, Nedim Bašić, Sabina Bačvić - Zečević... – poručuju s BHT 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.