SKANDAL

Goran Karan odustao od Dore, jer tvrde da je pjesmu već izveo u Visokom

U Visokom sam izveo drugačiju verziju pjesme, tvrdi pjevač

Karan: Povlačim se. Arhiv

Avaz.ba

24.12.2019

Nakon što su objavljeni rezultati HRT-ovog konkursa za izbor hrvatske pjesme za  Eurosong 2020., prema kojima je izabrano 16 kompozicija i četiri rezervne, stigla je i informacija kako je Goran Karan odustao od nastupa na Dori te će umjesto njega nastupiti Elis Lovrić sa pjesmom "Jušto", koja je bila prva rezerva, prenose mediji u Hrvatskoj. 

Takmičenje je 29. februara u opatijskoj dvorani "Marino Cvetković".

Od nastupa se odustalo zato što se tvrdi da je Karan tu pjesmu izveo na koncertu u Visokom, a pravila nalažu da se pjesma prije izvođenja na Dori ne smije objaviti. Karan, međutim, tvrdi da pjesma nije objavljena ni u kakvoj verziji.

- Drugačiju verziju pjesme, koju sam naslovio "My Legacy is Love", izveo sam na koncertu u Visokom u Bosni i Hercegovini. Pjesma "My Legacy is Love" u obliku kakav je poslan na Doru, i stihovima, i muzikom, i aranžmanom, i dužinom značajno se razlikuje od onoga što sam odsvirao tom prilikom. Važno je napomenuti i da pjesma nije objavljena ni u kakvoj svojoj verziji - rekao je Karan za 24sata te nastavio:  



Goran Karan. Arhiv

- Ono što bih htio naglasiti jeste da moj razlog za bavljenje muzikom i moja osnovna namjera nikad nije bila, nije i neće biti takmičarska. Stoga sam odlučio da pjesmu "My Legacy is Love", da bih otklonio sve moguće krive interpretacije, povlačim s Dore. Na taj način želim zatvoriti prostor za bilo kakve kontroverze i nuspojave, jer kako stihovi te pjesme kažu: "Moja ostavština je ljubav." 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.