ZAGREB Koncert u krcatoj Areni nakon infarkta

Đorđe Balašević: Nije gotovo dok debeli ne otpjeva šta ima

Ja sam majstor improvizacije, gledao sam sve ljude u bijelom i razmišljao šta reći

Avaz.ba

Đorđe Balašević

Foto: Arhiva


Đorđe Balašević (66) sinoć je napunio Arenu Zagreb, a prije početka koncerta ispred dvorane bile su velike gužve. Publika ga je velikodušno nagradila za svaku pjesmu, ali i recitacije te priče koje im je ispričao. Bacio je zagrebačku publiku u trans izvodeći neke od svojih najvećih hitova.

- A, di ste vi? Imao sam neku situaciju, recimo, kako bi Amerikanci to rekli, i bilo je za mene malo nenadano što moram smisliti one ‘last words’. Malo me iznenadilo, nisam očekivao, ja sam majstor improvizacije i gledao sam sve ljude u bijelom i razmišljao što reći i znao sam što reći: "Dobra večer, Zagrebe". Svako, vjerovatno, doživi dan kad shvati da su svi stihovi napisani, al’ ja sam vam došao reći: "Taj dan još nije došao." Nije gotovo dok debeli ne otpjeva šta ima. Pa, dobra večer, Zagrebe, još jednom. Inače su za vrijeme Božića tradicionalni snijeg, Bog i dobri ljudi. Snijega nema, dobrih ljudi isto nedostaje, ali se nadam da je Slavljenik s nama, kao što je inače bio - rekao je Balašević na početku koncerta nakon čega je uslijedio gromoglasni vrisak. 

Neki su se bojali da koncerta ipak neće biti. Prije nešto više od mjesec Balašević je imao infarkt i bio je hospitaliziran na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, gdje su mu ljekari ugradili četiri prijemosnice. Stoga i ne čudi kako je postojala bojazan od otkazivanja nastupa jer je nakon zdravstvenih problema otkazao rasprodani koncert u Kragujevcu. Međutim, prošli petak ipak se popeo na binu prvi put nakon infarkta, i to u Osijeku. 

- Nisam više stand-up komičar. Sada sam stent-up komičar, jer su mi ugradili četiri stenta. Što bi rek'o onaj u filmu: "Al' su me popravili!" - šalio se na koncertu u Osijeku.

Više o temi Đorđe Balašević

POVRATNIČKI KONCERT
Mjesec nakon infarkta Balašević održao koncert
NA VRH

Podijeli članak na