PREMIJERA Numera "Godinama" dostupna na YouTubeu

Mostarca porede sa Sašom Matićem: Valentino Perutina objavio novu pjesmu

Moj je cilj da moj narod, mislim na Balkan, najviše zavoli moje pjesme

N. Aj. / Avaz.ba

Mostarac Valentino Perutina je tačno u 12 sati objavio novu pjesmu "Godinama".

Mladog pjevača, kojem je odskočna daska bilo muzičko takmičenje "Zvezde Granda", upoređuju sa Sašom Matićem, a čak se govori da je njegov nasljednik.

Bane Opačić autor je teksta i muzike, dok je aranžman radio Mario Pajić, a spot Vedad Jašarević.

- Pjesma je nastala iz Banetove jedne životne priče, koja se meni svidjela na keca, kako se kaže. Kupio me emocijama, a nadam se da će i moja publika to prepoznati u mojoj interpretaciji. "Godinama" sama od sebe priča svoju priču i šalje poruku - kaže nam Perutina.

Dodaje da mu ne smeta poređenje s pjevačem kao što je Saša Matić.

- Svi znamo ko je Saša Matić, tako da bi svakome ko se bavi ovim poslom to i imponiralo. Uzor mi je - iskren je Perutina.

I sam ističe da su mu "Zvezde Granda" donijele popularnost, ali i iskustvo. A kao mladi pjevač svjestan je da je teško uspjeti danas. O samoj činjenici da se većina pjevača iz BiH odlučuje da sreću okuša u Srbiji, Perutina kaže:

- Mi smo takvog mentaliteta, ali moj je cilj da moj narod, mislim na Balkan, najviše zavoli moje pjesme, baš zato što je to najteže ostvariti.

Poslušajte novu pjesmu ovog Mostarca. S obzirom na to da mu u spotu igraju dvije atraktivne djevojke, i to plavuša i crnka, saznajte koja na kraju osvaja Valentinovo srce.

NA VRH

Podijeli članak na