RAZGOVOR

Šerif Konjević: Džaba milionski pregledi, ako publika ne zna vaše pjesme

Nisam dozvolio da me slava i novac ponesu

Konjević: Cijenim ljude od kojih živim. Agencije

Razgovarao: D. Pašalić / Avaz. ba

27.12.2019

Popularni folk pjevač Šerif Konjević 30. decembra održat će svoj prvi solistički koncert u Zenici, za koji vlada veliko interesovanje. Vlasnik brojnih hitova ne krije da će u tu čast nastojati dati svoj maksimum i da Zeničanima, ali i gostima iz drugih gradova, kako kaže, priredi feštu za pamćenje. 

U razgovoru za “Dnevni avaz“ Konjević je govorio o predstojećem koncertu, planovima u karijeru, te kako uspijeva opstati ne scecni toliko godina ne mijenjajući žanr i pravac...

Dobri ljudi

- Inače, ne pjevam previše po Bosni i Hercegovini. Vrlo rijetko. Ali, uslijedio je poziv za koncert na Trgu u Zenici i radio sam ga prihvatio. Drago mi je što ću upravo nastupiti u Zenici, jer su tu dobri ljudi i divna su publika, a želim da se odužim organizatorima na pravi i profesionalan način.

Ovo je Vaš prvi solistički koncert u Zenici.

- Jeste, ali, vjerujte, nisam pjevač koji pretjerano voli radi solističke koncerte. U Zenici ću napraviti dobar koncert, a imam toliko hitova da ne znam šta ću pjevati. Ja sam nekako zenički zet, pa ću gledati da pjevam maksimalno.

Više od 40 godina ste na muzičkoj sceni, a oduvijek ste čovjek iz naroda.

- Čovjek sam koji voli narod i cijeni ljude od kojih živi. Nije me ponijela slava. Činjenica, ne volim se ljudima udvoravati, ali nikada nisam dozvolio da me ponesu slava i novac. Imam dovoljno fanova da živim dobro, odužim im se svake godine s nekoliko singlova i to je moj put, provjeren.

Koja pjesma je vama najdraža?

- Moj pečat je pjesma “Sin”. To je nešto što je unijelo u mene posebne emocije. Svi koji slušaju moju muziku su saglasni sa tim i kažu da je pjesma savršena.

Društvene mereže

Koliko ste prisutni na društvenim mrežama u komunikaciji s fanovima?

- U posljednje vrijeme sam malo zatajio na tom polju, tražim čovjeka koji će mi to raditi. Ali, u svakom slučaju se maksimalno posvećujem fanovima, odgovoram koliko mogu i trudim se da ih ispoštujem.

Nemam neke trilionske preglede na YouTubeu, ali onoliko koliko imaju pregleda ja znam da su iskreni i od srca. Slušaju me i stari i mladi, a to se ne može kupiti. Najbolji pokazatelj su, ustvari, nastupi, kada dobijete direktan feedback publike. Džaba milionski pregledi, ako publika ne zna vaše pjesme.A moje itekako znaju.

Sin i supruga 

- Ružno bi bilo da se žalim na svoju karijeru. Prvenstveno sam zadovoljan što sam čovjek, imam porodicu, sin ide u školu, nemam mrlje u karijeri i na to sam ponosan. Imam tu sreću pa je moja supruga bila tu kroz život i moju karijeru, dosta je bila uključen u odgoj djeteta. Tako da, iako sam stalno na putu, sve funkcioniše – govori Konjević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.