BEZVREMENSKE LJEPOTICE

Bruk Šilds tijelom iz snova podsjetila na "Plavu lagunu"

Another Blue Lagoon, napisala je slavna glumica uz fotografiju

Šilds: U svijetu filma od 14. godine. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

2.1.2020

Slavna glumica Bruk Šilds (Brooke Shields) pohvalila se na Instagramu tijelom iz snova. U teget bikiniju 54-godišnja Šilds se fotografirala u moru i svoje pratioce podsjetila na film „Plava laguna“, u kojem je glumila kao 14-godišnjakinja.

- Another Blue Lagoon - napisala je slavna glumica uz fotografiju.

Romantična drama o preživljavanju i odrastanju dvoje djece na pustom otoku nakon brodoloma ostala je upamćena po seksualnom naboju, a film je izazvao i kontroverze zbog navodne „dječije pornografije“.


Šilds: Zavidna figura i u 54. godini. Instagram

Sama Šilds bila je prisiljena da svjedoči pred Predstavničkim domom američkog Kongresa da ju je u problematičnim scenama zamjenjivala odrasla dvojnica i da joj je u scenama toplesa kosa bila zalijepljena za gole grudi.

Slične kontroverze Šild je izazvala i kao 12-godišnjakinja u filmu „Slatka mala“, ali s radom na proslavljenom filmu „Plava laguna“, osim kontroverzi, izazvala je i negativne kritike za glumu pa je na 1981. godine ustoličenoj filmskoj nagradi za najgora ostvarenja osvojila Zlatnu malinu za najgoru glumicu.

Bruk je od 1997. do 1999. bila u braku s teniskom zvijezdom Andreom Agasijem (Agassi). Dvije godine nakon razvoda od Agasija vjenčala se s televizijskim scenaristom Krisom Henčijem (Chris Henchy) i s njim ima dvije kćerke, 16-godišnju Rovan Frensis (Rowan Francis) i 13-godišnju Grir Hamond (Grier Hammond).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.