DRAMA

Viki Miljković: Andreju su se stopala zgrčila, zapomagao je, bilo je strašno

Analize su pokazale da su u pitanju virusi koji su podivljali u tijelu djeteta

Miljković: Danas uživa sa svojim sinom. Arhiva

Avaz.ba

3.1.2020

Viki Miljković i njen suprug Dragan Tašković Taške preživjeli su svojevremeno pravu dramu kada je njihov tada sedmogodišnji sin jednog jutra ostao paraliziran.

Kada se zdravstveno stanje Andreja Taškovića pogoršalo, on nije mogao stati na noge jer su se mu stopala zgrčila, a potkoljenice bile tvrde kao kamen, ispričala je tada pjevačica.

- Andrej je nekoliko dana imao temperaturu koju nikako nismo mogli skinuti sirupima, kupanjem, rakijskim oblogama. Nije pomogao nijedan zvanični ili "bapski" lijek. Išli smo kod ljekara, uradili analize krvi i to je trajalo nekoliko dana, a onda je temperatura spala i to je bila prva večer da je Andrej normalno spavao. Taman kada sam pomislila da je sve prošlo, probudio me njegov plač. Zapomagao je kako ne može stati na noge. Ti trenuci su bili strašni, ne ponovilo se - rekla je svojevremeno Viki u intervjuu za jedan magazin. 

Kako je navela, odmah joj je bilo jasno da je riječ o mišićnom spazmu, ali nije mogla razumjeti zašto se dešava u oba donja ekstremiteta. Na svu sreću, analize su pokazale da su u pitanju virusi koji su podivljali u tijelu djeteta, a njihova vrijednost bila je uvećana od 30 do 40 puta u odnosu na dozvoljeno.

Srećom, maleni Andrej se potpuno oporavio, sasvim je zdrav.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.