PET GRADOVA

Raf Camora kreće na posljednju turneju: I u Sarajevu oproštajni koncert

Za bh. prijestonicu, kako je u nekoliko navrata rekao, vežu ga samo najljepše stvari

Raf Camora. Društvene mreže

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

8.1.2020

Jedan od najpopularnijih repera u Evropi Raf Camora, pravog imena Rafael Raguči (Raphael Ragucci), ovog ljeta počet će posljednju turneju sa albumom "Zenit". Održat će koncerte u pet evropskih gradova, a među njima je i Sarajevo.

Za bh. prijestonicu, kako je u nekoliko navrata rekao, vežu ga samo najljepše stvari. A ta ljubav je obostrana, s obzirom na to da Raf Camora ima svoju publiku u ovom gradu, ali i u čitavoj BiH.

Nastupit će 15. avgusta u Olimpijskoj dvorani Zetra, dok će prije toga, 4. jula, održati koncert u Beogradu na Tašmajdanu. Nakon toga će u desetom mjesecu uslijediti nastupi u Beču, Cirihu i Minhenu.

Raf Camora je još prošle godine za "Dnevni avaz" potvrdio špekulacije da je aktuelni album "Zenit" i posljednji u njegovoj karijeri. Barem u ovoj koja se tiče repa. U razgovoru za austrijski "Heute" rekao je da se odlučio povući na vrhuncu jer je postigao sve što je želio te da mu za koncerte uvijek više odgovaraju stadioni i olimpijske dvorane.

O nastupima u Sarajevu i Beogradu, rekao je da voli ovo područje.

- Tamo pjevaju svaki stih mojih pjesama sa mnom. Nije mi jasno kako, ali je tako - istakao je Raf Camora.

Publiku u BiH osvojio je nakon saradnje sa sarajevskim dvojcem Jalom Bratom i Bubom Corellijem te njihovim zajedničkim nastupima u Sarajevu kada je pred publiku izlazio sa zastavom BiH sa ljiljanima.


Rac Camora na nastupu u Sarajevu. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.